image

İstanbul'da hava sıcaklıklarının düşmesi haftasonu kar yağışı olacağı uyarısı ile birlikte bot ve çizme tamiri yapan ayakkabı tamircilerinde yoğunluk yaşanıyor.

İnsanlar, kış aylarında kullandıkları bot ve çizmelerin tamir ve bakımı için ayakkabı tamircilerinin yolunu tutuyor.

Esnaf, son zamanlarda ayakkabı fiyatlarında yaşanan fiyat artışı ile beraber alım gücü düştüğü için vatandaşın eski ayakkabılarının bakımlarını yaparak tekrar giydiğini dile getirdi.

Çeyrek asırdan uzun bir süredir ayakkabı tamiri yapan İsmail Aksoy; İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, meteorolojinin kar yağışı uyarısı sonrasında işlerinde yoğunluk olduğunu belirterek, ayakkabıyı uzun süre giymenin püf noktalarını paylaştı.

"Alım gücü zayıfladığı için insanlar elinde olan mevcut ayakkabılarının bakımlarını yaptırarak sezonu geçirmeyi hedefliyor"

32 yıldır mesleğini sürdürdüğünü belirten Aksoy, "Mevsimsel geçişlerde yoğunluğumuz; her zamanki gibi ani artışlar oluyor. Özellikle son yıllarda insanlarımızın meteorolojiyi takip etmesiyle hava tahmin raporları 'kış geliyor, fırtına geliyor' gibi uyarılar yapınca bizim yoğunluğumuz da artış gösteriyor. Pandemiden sonra insanlarımızın alım gücü zayıfladı dolayısıyla bu durum kaliteli, nitelikli marka ayakkabılar, beklentilerin çok üzerinde bir rakamlara ulaştı. Alım gücünü de zayıflattığı için eskiye rağbet biraz daha oldu. İnsanlar elinde olan mevcut ayakkabılarının bakımlarını yaptırarak sezonu geçirmeyi hedefliyorlar. Satışta bir düşüş söz konusu, tamire rağbet artmıştır." dedi.

Ayakkabıyı uzun süre giymenin püf noktaları

 Ayakkabıların daha uzun süre kullanılması için tavsiyelerde bulunan Aksoy, "Daha uzun süre kullanılması için tek ayakkabıya odaklanmamak lazım; sık sık değiştirmeyi tavsiye ediyoruz. Özellikle günün hareketli temposundan sonra eve geldiğimizde ayakkabımızın iç astarını mümkünse çıkararak dezenfekte edebiliyorsak; ıslak mendil veya kolay, pratik çözüm ne ise... Önce ayakkabıyı mümkünse bir havalandıracağız, havalandırma her zaman mümkün olmasa en azından fön makinesinin soğuk konuma getirerek en azından üfletelim. Ayakkabıda varsa bakterilerden bu şekilde kurtulalım. Bir de amacına uygun, kaliteli boya ve cila yaparsak deri ürünlerini çatlatmamış oluruz. Değiştirerek, kendimden biliyorum, 3-4 sene giydiğim ayakkabılarım vardır ama değiştirerek giyersek. İç astarlarını da değiştirirsek bu şekilde çok uzun ömürlü olabiliyor." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *