image

İlimizde gerçekleşen sel felaketinin büyüklüğü gün geçtikçe ortaya çıkıyor. Yaşanan sel felaketinin can ve mal kayıplarının olması, altyapı eksikliğinin yanı sıra çarpık kentleşme ve tedbirsizliğin de üstüne eklenmesi ile bu felaketin dada da büyük olmasına neden oldu.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, “Yaşadığımız sel felaketinden dolayı yine canlarımız yandı, işyerlerimiz ve evlerimiz zarar gördü. En büyük sorun altyapı yetersizliği ve çarpık kentleşmeyle beraber tedbirsiz yakalanmak olmuştur.” dedi.

BESO Başkanı Çiftçi açıklamasının devamında, “sel felaketi sonrasında işyerleri zarar gören esnaflarımızı ziyaret edip acılarını paylaşarak yanlarında olduğumuzu ifade ettik. Bazı esnaflarımızın zararı maalesef oldukça fazla ve mağdur durumdalar. Esnaflarımızdan isteğimiz zararlarını ve hasarlarını kayıt altına almaları ve gerekli müdürlüklere bildirmeleridir. İlgili kurumlar sahalarda gerekli tespitleri yapmaktadır ama daha hızlı bir şekilde acil olarak yardımcı olunması gerektiğini gözlemledik.” ifadelerine yer verdi.

Gerekli işlemlerin yapılması sonrasında KOSGEB de esnafların zarar ve hasarlarına göre 1 Milyon TL’ye kadar faizsiz acil kredi desteği sunacaktır diyen Başkan Çiftçi, “gördüğümüz manzara karşısında geçmişten günümüze devam eden altyapı sorunu ve çarpık kentleşmeye karşı acilen ciddi önlemler alınmalıdır. Doğal afet ve selin büyüklüğünü tahmin etmek elbette zor bir durumdur ama bir daha böyle musibetleri yaşamamak için gerekli tedbirler alınarak bunu en aza indirmek gerekmektedir.” şeklinde konuştu. MUHARREM KAYIK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *