image

Ensarallah grubu tarafından oluşturulan Yüksek Siyasi Konsey'in üyesi Muhammed Ali El Husi, Filistin halkıyla düzenlenen dayanışma etkinliğinde yaptığı konuşmada, "Amerikalıların yasayı ihlal ettiğimizi söylemesi komik, Amerika'nın bahsettiği bu yasa nedir? Yasayı ihlal ettiğimizi söylemek bizimle alay etmektedir" dedi.

Muhammed Ali El Husi konuşmasında, "Siyonistlerden birinin Güvenlik Konseyi'nde uluslararası toplumun önünde uluslararası hukuku ihlal ettiğinden beri bu yasalarla artık ilgilenmiyoruz. Amerikalı, İngiliz, Alman, Fransız veya diğer milletlerin bugünden sonra gelip bize uluslararası hukuku dayatmaya hakları yok” cümlelerine yer verdi.

Muhammed Ali açıklamasında ayrıca şunları kaydetti:

Biz net bir prensiple hareket ediyoruz, o da mütekabiliyettir. Nasıl ki Filistin halkını ele alıp onları her şeyden mahrum bırakıyorsanız, Yemen halkı da İsrail ekonomisine Kızıldeniz'den darbe indirebilir.

Yüksek Siyasi Konsey Üyesi açıklamasında 'Galaksi Lideri' adlı gemiyi serbest bırakma çağrılarına şu sözlerle yanıt verdi: "Gemiyi ve mürettebatını serbest bırakmamızı talep eden Amerikalılara bunun için henüz çok erken olduğunu söylüyoruz."

  Muhammed Ali açıklamalarında şu sözlere yer verdi:

Gazze'ye geçişleri açtığınızda, saldırılarınızı durdurduğunuzda, ilaç ile gıda sevkiyatını serbest bıraktığınızda ve ablukayı tamamen kaldırdığınızda aracılarınız aracılığı ile bizimle iletişime geçebilirsiniz. Aksi mümkün değil, zira biz sizinle doğrudan konuşmayız çünkü siz düşmansınız ve saldırganlığı bize karşı yönlendirdiniz. Bugün ise Gazze'ye yönlendiriyorsunuz.HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *