image

Hiçbir insani, ahlaki ilke tanınmadan yapılan Şifa Hastanesi baskını ile Siyonist işgal rejiminin son 50 yılın en vahşi ve barbar kavmi olarak tarihe geçtiğini belirten Demirtaş, bu vahşetin dünyada vicdan sahibi tüm kesimlerin tepkilerine sebep olurken, Türkiye'de ise bazı siyasetçi, gazeteci ve akademisyenlerin söylediklerinin vicdanları yaraladığını belirtti.

Demirtaş, "İlk olarak CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in HAMAS'ı terörist olarak nitelemesi, bu zihniyetin hedefine İslam'ı ve Müslümanları koyarak karanlık kodlarına dönme çabasıdır. Bu zihniyeti reddediyoruz ve bu zihniyetle mücadele edeceğiz. Yine CHP sözcüsü Deniz Yücel'in saldırıları HAMAS'ın başlattığını belirten sözleri İsrail’in saldırılarını meşrulaştırma çabasıdır.  Bazı akademisyenlerin İsrail’in yaptıklarının meşru müdafaa kapsamında değerlendirilmesi gerektiğine yönelik beyanları Siyonizm ve zihniyetinin her alanda örgütlendiğinin bir kanıtıdır." dedi.

"HAMAS VE AKSA TUFANI'NIN YANINDAYIZ"

"Son olarak gazeteci Nevşin Mengü'nün Ebu Ubeyde için sarf ettiği sözler yine İsrail yanlısı medya organlarının kara propaganda argümanları ile birebir örtüşmektedir" diyerek açıklamasına devam eden Demirtaş, şunları söyledi: "İsrail yanlısı bu söz ve kalemlere karşı her şartta HAMAS ve Aksa Tufanı'nın yanında olduğumuzu tekrar bildiriyoruz. Bu zihniyetin İslam ve Müslümanlara bakışının bir tezahürü olarak sarf edilen sözleri reddediyor ve kınıyoruz. 

"SİYONİSTLERE YAKIT, KİMYASAL MADDE VE GIDA TAŞIYAN GEMİLER DURDURULMALI"

Akdeniz üzerinden devam eden ve Antalya'dan Siyonistlere yakıt, kimyasal madde ve gıda taşıyan gemilerin bir an önce durdurulması çağrısında bulunan Demirtaş, "Vahşet sürdükçe her türlü ekonomik siyasi ilişkilerin askıya alınmalıdır. Gündemde olan İsrail menşei şirketlere verilen teşviklerin askıya alınmasını, iktidarını halktan alan hükümetin, onu iktidarda tutan halkın isteklerine kulak vermesini, kişisel ve ulus çıkarlarının böyle hayati bir konu için ümmetin çıkarına tercih etmemesini talep ediyoruz." ifadelerini kullandı. MURAT ORHAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *