image

Bağlar Mahallesi'nde ikamet eden Koç ailesi, soğuk havaların başlamasıyla sıkıntılı günler yaşama endişesi taşıyor. Yaşadığı şeker hastalığından dolayı bir bacağının kesildiğini ve çalışamadığını belirten Selahattin Koç, "Hem yaşlı hem de engelli olduğum için çalışamıyorum. Gelinim ile oğlum 2 sene önce boşandılar ve bir bacağı sakat olan oğlumun üç çocuğuna da biz bakıyoruz. Üç torunum ve benle eşim çok zor durumdayız. Bizim hiçbir yerden gelirimiz yok, konu komşunun ve hayırseverlerin yardımı olmazsa aç kalacağız.” dedi.

Çocukların babaannesi Surethan Koç da, “Muş’tan bir umut Batman’a sığındık. Oğlum işsiz, onun çocuklarına da biz bakıyoruz. Önümüz kış. Soğuk havada torunlarımızı ve kirada oturduğumuz bu evimizi ısıtacak şu sobadan başka bir şeyimiz yok ama ona da yakacak lazım. Eşim rahatsız ve engelli olduğu için çalışamıyor. Çalmadığımız kapı kalmadı. Birçok kurum ve kişi bize yardım sözü verdi ama sadece komşularımızdan yardım görüyoruz. Komşularımızın ve çevredeki esnafın yardımı olmazsa aç kalacağız. Yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Biriken 4 aylık elektrik faturaları hayırsever bir grup vatandaş tarafından ödenen aile, yetkililerden ve hayırseverlerden yardım eli beklediklerini ifade ettiler. MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *