image

7 bölge ve şehirlerin yöresel lezzet ve el sanatlarıyla temsil edileceği festivale dünyaca ünlü kişiler de katılım sağlayacak.

Festival süresince her gün farklı bir bölgenin yöresel yemeği ile Batman ve ilçelerine ait yerel lezzetler ziyaretçilere ücretsiz ikram edilecek.

 Batman, büyük bir organizasyona daha ev sahipliği yapacak. Ünlü isimlerin yer aldığı Batman Gastronomi ve Kültür Sanat Festivali, 20-26 Kasım tarihleri arasında 7 bölge, 81 ilden Türkiye’nin bütün renklerini Batman’da bir araya getirecek.


KARDEŞLİĞİN MERKEZİ BATMAN

Batman’ın büyükşehir olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini belirten Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, “tarihin başladığı yer olarak da anılan Hasankeyf’ten Mezopotamya’ya uzanan kadim kent Batman, 12 bin yıl boyunca farklı dil, inanç ve etnik kökene sahip çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapmış, farklılıkların birlikte yaşamasına imkan veren kucaklayıcı yapısıyla kardeşlik ve dayanışmanın merkezlerinden biri olmuştur.” dedi.

Vali Canalp konuşmasının devamında, “Türkiye Yüzyılına ilk adımları attığımız bu dönemde, ‘100 Yılın Aşı Binyılın Kardeşliği’ mottosuyla gerçekleşen festivalimizle, Batman’dan Türkiye ve dünyaya güçlü bir kardeşlik ve dayanışma mesajı göndereceğiz.” dedi.

HER GÜN ÜCRETSİZ İKRAM

Festival süresince Karadeniz hamsisi, Ege lokma tatlısı, Marmara tava ciğeri gibi her gün bir bölgenin gastronomisini yansıtan tatlar ziyaretçilerle ücretsiz paylaşılacak. Kağıt kebabından, sumak şerbeti, cevizli sucuk, danuk ve şam böreğe Batman ve ilçelerine ait lezzetler de ücretsiz ikramlar arasında. Ziyaretçilerin festival alanında Batman sokak lezzetlerinden karpuz çekirdeği, kırmızı biberli nohut, salçalı tandır ekmeği, çiğ köfte ve halka tatlısına ulaşmaları da mümkün olacak.

MİNİKLER İÇİN ÇOCUK SOKAĞI

Söyleşi, yarışma ve sergi gibi birçok etkinliğin de gerçekleşeceği Batman Gastronomi ve Kültür Sanat Festivali’nde Batmanlı minikler için de festival alanında bir Çocuk Sokağı oluşturuldu. (BELEDİYE BASIN)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *