image

HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı’nın tertip ettiği Aksa Tufanına Destek mitingine birçok siyasi parti ve Sivil Toplum Kuruluşu iştirak etti. On binlerce kişinin katıldığı etkinlikte vatandaşlar miting alanının dışına taştı.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve kentteki siyasi parti ve STK temsilcilerinin de katıldığı miting, Ömer Akgül hocanın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Mitingde bir selamlama konuşma yapan HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, Siyonist işgal rejiminin 75 yıldır Filistin topraklarında işgal, soykırım ve tehcir politikası uyguladığına dikkat çekti.

Gazze Şeridi'nde kuşatma altına alınan 2,4 milyon insanın bulunduğunu hatırlatan Şahin, Siyonistlerin işgali buradan da genişletmeye çalıştığını ve yeni yasa dışı yerleşim birimleri inşa ettiğini belirtti.

Şahin, "Dünyanın seyirci kaldığı bu işgale karşı HAMAS öncülüğünde çoğunlukla şehit çocuklarından müteşekkil bir silahlı güç oluşturulmuş ve artık kendi başlarının çaresine bakmaya çalışarak dünyanın desteklediği İsrail ordusuna karşı şanlı bir direniş başlatmıştır. Bu direniş grupları Gazze'ye bir nefes aldırmak için 7 Ekim'de Siyonist terör rejimi İsrail’in birçok askeri üs ve yerleşim yerlerine Aksa Tufanı Operasyonu ile sarsıcı bir darbe indirmiştir." dedi.

Mitingde, Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu adına AGD Batman Şube Başkanı Abdurrahman Demirtaş da kısa bir selamlama konuşması yaptı.

Aksa Tufanı'nın başladığı günden bugüne kadar Batman halkının, Sivil Toplum Kuruluşları, siyasi partileri ile birlik beraberlik içerisinde birçok etkinliğe imza attıklarını belirten Demirtaş, "Bugün buradaki etkinlik de bu birlik ve beraberliğin bir ürünüdür, bir sonucudur. Bu birlikteliğimiz sadece Türkiye'de değil, Bütün dünya medyasında Elhamdülillah karşılık bulmuştur. Bu birliktelik için bu organizasyonu yapan HÜDA PAR İl Teşkilatına teşekkürlerimi sunuyorum. Hak batıl mücadelesinde Bugün hakkı haykırmak için, Haktan yana olduğumuz için Bir aradayız ve biriz. Rabbim bu birlik ve beraberliğimizi ruz-i mahşerde Havz-ı Kevser'de bizi beraber eylesin ve bizi birbirimize şahit kılsın." dedi.

Mitinge katılan Filistinli Alimler Birliği Başkanı Dr. Nevaf Tekruri de bir konuşma yaptı. Konuşması sık sık sık “Hamas’a selam, direnişe devam!” sloganları ile kesilen Tekruri yaptığı konuşmada “Batman ve Türkiye halkına teşekkür ediyorum. Cihada ve Gazze'ye verdiğiniz destek takdire şayan. Aksa Tufanı öyle bir cihat ki, küfrün burnunu yere sürttü ve Aksa'nın özgürlüğü için bize umut verdi. Yeter ki, İslam ümmeti birlik olsun.” dedi.

Tekruri konuşmasının devamında; “Biliyorum ki yaralı kardeşlerimizi, şehit kardeşlerimizi, kanı aktarılan masum kadın ve çocukları gördüğünüzde içiniz acıyor. Ama biliniz ki düşmanımız çok korkak ve zavallıdır. Bu yaptıkları onların sonunu getirecek. Allah'ın vaadi haktır ve bugün Gazze'de akıttıkları kan, onların karanlık ve pis yüzünü dünyaya ve bize bir daha açık etti. Biliniz ki Yahudiler hiçbir emellerine ulaşmadıkları gibi, bugün de emellerine ulaşamayacaklar.” dedi.

Tekruri’nin konuşması esnasında Filistinli yaralı çocukları canlandırmak için sahneye çıkan çocukların görüntüleri mitinge katılan on binleri duygulandırdı.

BU ZULÜM 37 GÜN DEĞİL, 106 YILDIR DEVAM EDİYOR!

Mitinge HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun sözleri damgasını vurdu. Yapıcıoğlu yaptığı konuşmada, “Burada toplanan mahşeri kalabalık, 100 binler, bir gün elbet uyuyanları uyandıracak. O hareketsiz kalanlar da elbet bir gün harekete geçmeye mecbur kalacaklar. 37 gündür sadece insanlar değil, insanlık ölüyor. Seyretmekle yetinen insanlık ölüyor. Birileri zannediyor ki bu 37 günlük saldırılar sanki Aksa tufanı sebebiyledir. Kardeşlerim, 106 yıldır Filistin İngiltere tarafından işgal edildiğinden beri oradaki kardeşlerimiz rahat yüzü görmedi. 75 yıldır Filistin İsrail işgali altında! 56 yıldır Kudüs işgal altında, Mescid-i Aksa esir! O günden beri bu ölümler ve zulüm devam ediyor. O günden bugüne 100 binlerce Müslüman şehit edildi.

7 Ekim sabahı Aksa Tufanı koptu. Şimdi birileri sanki bu 37 gündür yağan ölümün sebebi bu Aksa tufanı adıyla başlatılan operasyonmuş gibi Siyonist vahşete akıllarınca avukatlık yapmaya, onların zulümlerini hafifmiş gibi göstermeye çalışıyorlar. Kardeşlerim unutmayın, 7 Ekim'de Aksa Tufanı başlamasaydı sanki Siyonistler çok barışçıl insanlarmış, şimdiye kadar hiç cami, hastane, kilise bombalamadılar, hiç bebek öldürmediler gibi, bu zulmü meşru gösterme çabası vardır.” dedi.

ELİMİZDEN NE GELİYORSA YAPMAYA HAZIRIZ

Filistin için her şeyi yapmaya hazır olduklarını belirten Yapıcıoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Evet biz kıyamdayız, biz bu Tufanın arkasındayız. Elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız mesaj vermek için bu meydanları dolduruyoruz. Bu katliamlar yapılırken uluslararası sistem ve özellikle batılı ülkelerin yöneticileri Siyonizm tarafından görevlendirilmiş zihinleri işgal etmiş boyunlarına bir boyunduruk takılmış istedikleri tarafa sürüklenen yöneticiler Bu vahşete karşı seslerini yükseltmeyi bir kenara bırakın Siyonist vahşeti cesaretlendirmek için ne gerekiyorsa onu yapıyorlar evet onlar iki yüzlüdür ama emin olun sadece siz haklı değilsiniz doğusundan batısına bütün İslam ülkelerinde kardeşleriniz kıyamdadır Gazze için ayaktadırlar sadece İslam dünyası da değil Batı ülkelerinin başkentlerinde Siyonist esarete razı olmamış özgür insanlar, onlar da ayaktadır.”

BOYKOTA KATILMAK FARZDIR

İsrail mallarına uygulanan boykota destek veren Yapıcıoğlu, “Bu boykot seçimlik bir şey değildir. Bu akittir, farzdır! herkes boykota katılmak zorundadır. Biraz önce söyledik, Siyonist, güçten anlar. Bir de menfaatlerinin zarara uğramasından korkarlar emin olun Yahudiler dünyanın en korkak milleti ve aynı zamanda dünya malına en çok tamahkar olanlardır eğer onlar menfaatlerinin zararlı olacağını görseler özellikle dışarıdan onlara yardım gönderenler bu yardımlarını keseceklerdir.” ifadelerini kullandı.

Yapıcıoğlu’nun konuşması esnasında Ebu Ubeyde ve Hamaslı askerleri canlandıran gençler, Genel Başkan’ın arkasında yer aldı.

Katılımcıların taşıdığı (boykota atıfla) “Yemezsen Ölmezsin!” yazılı dövizler dikkat çekti. Sık sık “Kahrolsun İsrail, Ceng Cihat Şehadet, Zalimler için yaşasın cehennem!”  Sloganları atıldı.

Konuşma aralarında Özlem Ajans sanatçıları ilahiler ve coşkulu marşlar okudular.

Aksa Tufanına Destek mitingi, Molla Salih Şimşek’in okuduğu dua ile sona erdi. MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *