image

İşgalci Siyonist İsrail’in bir ayı aşkın süredir Gazze’ye uyguladığı saldırılarda katledilen bebekler Batman’da anıldı. Fatma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından yapılan etkinlikte, Gazze’de katledilen Gazzeli bebek ve çocukların isimlerinin yazılı olduğu siyah balonlar gökyüzüne bırakıldı.

 

Yapılan etkinlikte basın açıklaması da okundu. Basın açıklamasını Kevser Meryem Seyidoğlu okudu.

“SESLENİŞİMİZ UYUYAN VİCDANLARA!”

Basın açıklamasında “Seslenişimiz uyuyan vicdanlara!” sözleriyle başlayan Seyidoğlu, “Yıllardır Filistinli kardeşlerimiz Siyonist İsrail güçleri tarafından bütün dünyanın gözleri önünde en vahşi bir şekilde katledilmektedir. Bugün de aynı zulüm başını alarak şiddetini arttırarak devam etmektedir. Yaşıtlarımız küçük çocuklar dünyanın her yerinde oyun parklarında bahçelerinde oynuyorken Gazzeli çocuklar mezar başlarında, o vahşetin, o yıkık binaların arasında oynuyorlar.” İfadeleri kullanıldı.

“DÜNYANIN SEYRETTİĞİ BİR SOYKIRIMA ŞAHİT OLUYORUZ”

Yapılan zulmün durdurulmasını istediklerini söyleyen Seyidoğlu, “7 Ekim’den bu yana günlerdir dünyanın seyrettiği bu soykırıma şahit oluyoruz. Bizler biliyoruz ki her kesin bu zulmü durdurabilmek için yapabileceği mutlaka bir şey vardır. Biz yaptıklarımızı asla küçümsemiyoruz. Çünkü biliyoruz ki Resulü Ekrem Efendimizin şöyle bir hadisi vardır. Kim bir kötülük görürse onu eliyle düzeltsin, şayet değiştirmeye gücü yetmezse diliyle düzeltsin, buna da gücü yetmezse kalbiyle buğz etsin. Bizim gayemiz bilinç yetiştirmektir. Şayet bilinçler yeşertebilirsek zihinlerde insanlık değişir. Değişirsen insanlık dünya değişir. Filistin’deki kardeşlerimizi unutmayacağız ve unutturmayacağız. Elimizden ne geliyorsa bu zulüm ve katliam bitene kadar sesimizi çıkaracağız.” sözlerini kullandı. MURAT ORHAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *