image

Konuyla ilgili açıklama yapan Ak Parti Batman İl Başkanı M. Akif Gür, “Aday adaylarımız, belediye başkanlıkları için 9-17 Kasım tarihleri arasında, belediye meclis üyelikleri için de 9 Kasım-3 Aralık tarihleri arasında başvuru yapabilirler.” dedi.

"Adaylık ön başvurularının ‘basvuru.akparti.org.tr’ adresinden e-başvuru olarak yapılması gerekmektedir.” diyen Başkan Gür, “Başvuruların kesinleşmesi için aday adaylarının sistemden aldığı formu ıslak imzalı bir şekilde İl veya İlçe Başkanlıklarımıza teslim etmesi gerekmektedir. Aksi halde başvurular işleme konulmayacaktır.” ifadelerini kullandı.

Başkan Gür, başvurulara eklenecek evrakları şöyle sıraladı:

“Arşiv kayıtlı adli sicil belgesi, diploma fotokopisi, Nüfus cüzdanı fotokopisi

Askerlik durum belgesi ve bağış dekontu

Başvuru bağış miktarı

İl belediye başkan aday adaylarından 30.000 ₺

İlçe belediye başkan aday adaylarından 20.000 ₺

Belde belediye başkan aday adaylarından 10.000 ₺

İl genel meclisi ve belediye meclis üyesi aday adaylarından 5.000 ₺

Kadın ve 18-30 yaş arası genç aday adaylarından bağış miktarlarının 1/2’si kadar bağış, engelli aday adaylarından ise 1/4’ü kadar bağış talep edilecektir.”

Bağışların AFAD üzerinden yapılarak Gazze’ye gideceğini söyleyen Gür, açıklamasının sonunda; “Teşkilat Temayül Yoklaması 19 Kasım 2023 Pazar günü 10.00-16.00 saatleri arasında elektronik ortamda icra edilecektir. Sürecin AK Partimiz ve Aday Adaylarımız açısından hayırlı olmasını diliyor, iyi çalışmalar dilerim.” ifadelerini kullandı. MURAT ORHAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *