image

Öğrencilerin okulda geçirdikleri süreyi eğlenceli hale getirmek ve derse katılımını arttırmak için çeşitli etkinlikler yapılır. Atatürk İlkokulu’nda bir sınıfta yapılan etkinlik, bu tür çalışmalara örnek olacak türden: Aile Katılım Etkinliği. Etkinlikle, veliler bizzat sınıfa gelerek öğretmen eşliğinde öğrencilerle eğlenceli oyunlar oynuyor, birlikte çeşitli aktiviteler gerçekleştiriyor.

Etkinlik hakkında bilgi veren Atatürk İlkokulu Sınıf Öğretmeni Siraç Akçay, “Sıra Bende Etkinliği’ ile her veli müsait olduğu bir zamanda etkinlik düzenlemek üzere sınıfa geliyor. Velinin kendi hazırladığı etkinlikle sınıf içinde oyun oynanır, şarkı söylenir, enstrüman çalınabilir, herhangi bir dersin konusu işlenebilir; deney, meslek tanıtımı, iş yerine gezi düzenleyebilir. Bunu tamamen velinin istediğine bırakıyoruz.” dedi.

Akçay. “Velilerimiz sınıflara aktif katılımcı olarak davet edildikten sonra kendi belirledikleri bir etkinliği çocuklarla birlikte gerçekleştiriyorlar. Ailelerimizin okul ortamında bulunmaları ve eğitim sürecine aktif olarak katılmaları, çocukların gelişimini pek çok açıdan destekliyor. Ailelerinin okula geleceği günü iple çeken öğrencilerimiz ebeveynlerinin yaptığı etkinlikten dolayı hem gururlanıyor hem de kendisini bir kez daha aile ve okul gözünde değerli hissediyor.” dedi.

VELİ KATILIM ETKİNLİKLERİ NEDEN ÖNEMLİ?

Veli katılım etkinliklerinin önemini anlatan Akçay, “Okul ve sınıf ortamında ebeveynlerini gören çocukların okula dair güven duyguları artarken çocukların da psikolojik gelişimleri olumlu yönde desteklenmektedir.  Veli katılımı çalışmalarında çocukların, aileleri ile öğretmenleri arasındaki iş birliğini görmeleri, onların okula olan tutumlarını olumlu yönde etkilemektedir. Bu etkinliğe titizlikle hazırlanarak katılan velilerimiz de en az öğrencilerimiz kadar heyecanlanıyorlar.  Velilerimiz öğrencilerimizi sınıf ortamında hem gözlemleme şansı yakalıyor hem de öğrencilerimizle etkin olarak iletişim kuruyor. Mesleklerini tanıtmak, meslekleriyle ile ilgili etkinlik yapmak, enstrüman çalıp şarkı söylemek gibi birbirinden güzel, keyifli bu etkinlikleri hazırlayıp bizlerle ve minik yavrularımızla paylaşan velilerimize gönülden teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı. MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *