image

Tarihi ve kültürel zenginliğiyle bölgenin turizm merkezlerinden olan Hasankeyf, 11-12 Kasım (cumartesi ve pazar günü) tarihleri arasında valilik, belediye ve Hasankeyf Kaymakamlığının iş birliğiyle spor turizm etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘Su Jeti, Flayboard ve Motosurf Şampiyonluklarının Finali’ne ev sahipliği yapıyor.

Düzenlenecek etkinliklere ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Ekrem Canalp, “Bu hafta sonu Batmanımızı incisi Hasankeyf ilçemizde, Türkiye’deki önemli su sporlarından olan Su Jeti, Flayboard ve Motosurf şampiyonlukların finalini gerçekleştireceğiz” dedi.

Vali Canalp yaptığı açıklamanın devamında, “Hasankeyf ilçemiz kültürel özellikleriyle, kültür turizmi ile ön plana çıkmış bir ilçemizdir. Baraj gölünün dolmasıyla birlikte ilçede turizmi eski haline kavuşturmak için bir taraftan mevcut zenginlikleri turizme kazandırmaya çalışıyoruz bir taraftan da ilçenin turizmine yeni zenginlikler katmak için projeler hayata geçiriyoruz. Bu çerçevede hafta sonu yapacağımız bu spor etkinliğiyle beraber Hasankeyf ilçemize, kültür turizminin yanı sıra yeni boyutları da eklemek istiyoruz. Eklemek istediğimiz bu yeni boyutlardan bir tanesi de Hasankeyf'i su sporları açısından Türkiye'de önemli bir merkez haline getirebilme projesidir.” dedi.

Mart ayı içerisinde ekstrem sporlarının şampiyonasını gene Hasankeyf ilçesinde yapılacağını belirten Vali Canalp, “Hasankeyf'te su sporlarıyla ilgili şampiyonlukları yaparken aynı zamanda Hasankeyf ilçemize de kurumsal bir alt yapı vermemiz gerekiyor. Bu altyapıyı da verebilmek için de Hasankeyf ilçemizde şu anda su sporları merkezimizin İl Özel İdaresi üzerinden projesini ihale ettik. Özel bir firma hali hazırda Hasankeyf su sporları merkezinin projesini hazırlıyor. Bu proje bittiği zaman arkasından da su sporları merkezinin uygulamasını da gerekli inşa faaliyetlerini de bitirdiğimiz zaman Hasankeyf ilçemizde bundan sonra Türkiye'de su sporlarıyla ilgili pek çok şampiyonluğun yapılabileceği bir merkez, bir ilçe haline getireceğiz” diye konuştu. MUHARREM KAYIK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *