image

Boks ve Kick Boks antrenörlüğü yapan Selman Ortaç, spora ayrılan sürenin kısa veya uzun olmasına gerek olmadığını, düzenli bir şekilde yapıldığı takdirde yaşamlarında büyük değişiklikleri sağlayacağını belirtti.

“Bilinçli ve profesyonel antrenörlerle yapılan spor vücudu dinç tutar”

Spor hayatı olumlu yönden değiştirebilecek birçok kazanım elde edilebileceğini belirten Ortaç, “Öncelikle spor ahlakı sosyal hayatımızda her alanda etkili olur. Spor ahlakı dediğimiz hoş görülü olmak, saygılı, merhametli ve düşünceli gibi sayabileceğimiz birçok güzel ahlakı bize kazandırır. Şiddetin çözüm olmadığını burada öğreniyoruz. Mesela sporcular burada ringe çıkarlar. Müsabakadan sonra birbirlerine sarılıp ringden inerler. Salonda sağladığımız disiplin normal hayatlarımızda da bu disiplini sağlamamızı sağlıyor. İnsani ilişkilerimizde de daha hassas davranmamızı sağlıyor. Bu hassas davranışımızdan dolayı daha sağlıklı bir düşünce ve güzel bir bakış açısına sahip oluyoruz.” diye konuştu.

“Spor insanların hayatına en başta iki olguyu katar, biri disiplin diğeri saygı”

Spor şiddet öğrenmek değil, şiddetten korunmayı öğrettiğini aktaran Ortaç, “Yaptığımız spor her ne kadar dışardan spor olarak görünse de aslında bize şiddet ile hiçbir şey elde edilemeyeceğini bizler ringde bunu öğreniriz. Spor bize çözümün daima konuşarak, anlaşarak çözülebileceğini şiddetin çözüm olmadığını öğretir. Spor insanların hayatına en başta iki olguyu katar, biri disiplin diğeri saygı. Bununla beraber insan düzenli bir spor yaptığında sağlıklı bir yaşamda elde etmiş oluyor. Sporun ilk gününden itibaren yaşam kalitesi artmaya devam eder. Spor yapanlarda bağışıklık, sindirim sistemi güçlenmiş olur. Sporcu bir insan hem ahlakını hemde sağlıklı ve dinç bir beden elde etmiş oluyor.” ifadelerini kullandı.

“Spor hedeflerimde daha ileri gitmemi sağladı”

Spora başlamasıyla birçok alanda ilerleme kat ettiğini söyleyen Muhammed Yıldız, “Hayatım daha önce programsızdı, disiplin yoktu. Spora başladım hayatım daha düzene girdi. Spor derslerimde de etkili oldu. Derslerim spordan önceye göre daha iyiye gitmeye başladı. Çünkü bir plan ortaya çıktı. Belli bir program kurmaya başladım. Spor hem beden ve zihin olarak beni bir düzene koydu. Benim sporda da hedeflerim var. Muhammed Ali gibi sporda çok iyi yerlere gelmek istiyorum. Spor ahlakı dediğimiz bir ayrıcalığı var. Spor ahlakı toplumsal ilişkilerimizi de düzenliyor. Spor belli bir seviyeye getirerek bazı kazanımları da elde etmemizi sağlar.” VEYSİ GÜLTEKİN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *