image

Kızılay Haftası nedeniyle Batman Kızılay Şube Başkanlığı’na bağlı teşkilatlanmalar, Erköklü İlk ve Ortaokulu, Metin Bostancıoğlu İlkokulu, Zorköy İlkokulu ve Anaokulu, Mimar Sinan Anaokulu, Yıldız Anaokulu, Mevlana Anadolu Lisesi, Sınav Koleji İlkokulu ve Anaokulu, Cumhuriyet Anaokulu, Gültepe Anaokulu, DSİ Anaokulu, Girne Koleji İlkokul ve Anaokulu, Alfa çocuk dünyası kreş ve bakımevine giderek Kızılay tanıtımı ve okul etkinlikleri düzenlendi.

Öğrencilerle bir araya gelen Kızılay ekibi Kızılay ile ilgili bilgiler verip, görseller paylaştı. İlk yardım ekibi tarafından Girne Koleji Lisesi, Mevlana Anadolu Lisesi’ne ilk yardım konusunda görseller ve materyaller eşliğinde bilgilendirme yapıldı.

Merkez okulları yanında köy okullarını da ziyaret ettiklerini belirten Batman Kızılay Şube Başkanı Davut OKÇU, “Kızılay Haftası nedeniyle merkez ve köy okullarımızı ziyaret ederek Kızılay’ımızı anlattık; hediyeler verip ikramlarda bulunduk. Öğrencilerimize her türlü felaket karşısında yapılması gereken ilk yardım hakkında bilgi verdik ve öğrencilerimizle oyunlar oynadık, yüz boyama gibi etkinlikleri yaptık” dedi.

Aynı zamanda; Meydan Ortaokulunu, 23 Nisan Anaokulunu, Sınav Koleji Lisesini, Batman Merkez Kız İmam Hatip Lisesini, Kültür Mesleki ve Teknik Anadolu Uygulama Anaokulu öğrencilerini şubemizde ağırlayıp, Kızılay tanıtımı yapıp atölye çalışmaları gerçekleştirildi. MUHARREM KAYIK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *