image

"Ayağına Kudüs gücü gelsin" parolasıyla, Hür Gençlik Midyat olarak Gazze'deki siyonist işgalci terör şebekesinin yaptığı zulmü tel'in için Cumhuriyet Bulvarında 5 kilometrelik yürüyüş gerçekleştiren onlarca bisikletli ve motosikletli genç, sloganlarla HAMAS'a ve Gazze halkına desteklerini haykırdı.

Yürüyüşe gençlerin yanı sıra halktan da destek ve katılım sağlandığı görüldü.

Onlarca genç, bisiklet turunda sık sık; 'HAMAS'a Selam Direnişe Devam', 'Kahrolsun israil', 'Dişe diş, Kana Kan, İntikam! İntikam!', sloganları atarak siyonist işgalci terör rejimini ve işbirlikçilerini tel'in ettiler.

Yürüyüşün ardından Midyat Kuyumcular Çarşısı'nda toplanan kalabalık, Hür Gençlik tarafından yapılan basın açıklamasına katıldı.

Sloganların hız kesmediği meydanda gençler siyonist çeteye öfkelerini haykırdı.

HÜDA PAR Gençlik Kolları Üyesi Hüseyin Ece, gençlere hitaben yaptığı açıklamada, Gazze'de yaşanan katliam, soykırıma ve tepkisizliğe dikkat çekerek, yeni evlenen gençlerin, bazı düğün masraflarını Gazze'ye bağışlaması çağrısında bulundu.

"Düğünlerimizdeki zaruri ihtiyaçlar dışındaki masraflarımızın bedelini, Gazzeli kardeşlerimize bağışlayalım"

Kardeşlerimizin üzerine bomba yağarken eğlenmek bize yakışmaz diyen Ece, "Terör rejimi israil, çocuk, kadın, yaşlı ayırt etmeksizin kimyasal ve konvansiyonel silahlarla mazlum Gazzeli kardeşlerimize soykırım uyguluyor. Bu soykırım ve vahşete karşı dünya suskun, pek çok İslam ülkelerin hükümetleri suskun, rezillik içerisinde debeleniyor. Terör rejimi israil ise bu tepkisizlikten aldığı güç ile, sistematik işgal ve katliamlarını daha da arttırıyor. Ama bütün dünya sussa da biz asla susmayacağız. Kıymetli gençler! Gelin elimizdeki tüm imkanlarımızla Gazzeli kardeşlerimizin şanlı direnişlerine destek olalım ve güzel bir örneklik ortaya koyalım. En temel insani ihtiyaçlardan yoksun olan kardeşlerimizin ihtiyaçlarını bir nebze de olsa gidererek katkı sunalım. Bu vesileyle düğün hazırlıklarında zaruri olmayan ve olmasa da olur diyebileceğimiz masrafların bedelini Gazzeli kardeşlerimize bağışlayalım. Düğün masraflarını, Gazzeli çocuklara gönderelim. Bugün hayatta kalan Gazzeli çocuklar, açlık ve susuzlukla baş etmeye çalışmaktadır. Bunun bedeliyle onları doyuralım. Düğün salonu tutmak yerine sade bir nikah töreniyle yetinelim. Kardeşlerimizin üzerine bomba yağarken eğlenmek bize yakışmaz. Gelin düğün salonuna vereceğimiz harcama ile Gazzeli annelerimizin, bacılarımızın ve çocuklarımızın başlarını koyabileceği bir çatının tuğlalarını alalım. Yuvamızı kuracağımız, zaruri ihtiyaçlar dışındaki masraflarımızın bedelini Gazzeli kardeşlerimize bağışlayalım. Düğünümüz sesli ve şatafatlı olmasın. Gösteriş ve lükse harcayacağımız bedeli kardeşlerimize bağışlayabiliriz. Genç kardeşlerimizin bu çağrımıza icabet edeceğine yürekten inanıyoruz. Bu anlayış üzerine yuva kuracak olan gençlerimize, Cenab-ı Allah'tan dünya ve ahirette saadetler vermesini niyaz ediyoruz." ifadelerini kullandı.

HÜDA PAR Midyat Gençlik Kolları Başkanı Nasrullah Avcı ise, basın açıklamasında Kudüs, Aksa ve Filistin'in Müslümanlar için önemine vurgu yaparak, bu kutsallarımıza sahip çıkmanın bir iman meselesi olduğunu kaydetti.

"Biz Müslümanlar için Kudüs ve Mescid-i Aksa sıradan bir toprak parçası değildir"

Avcı, "Biz Müslümanlar için Kudüs ve Mescid-i Aksa sıradan bir toprak parçası değildir. Kudüs ve Mescidi Aksa, Müslümanların ilk kıblesi, Peygamber Efendimizin, Miraca çıkarken ilk uğradığı yer, tevhit akidesinin ilk merkezlerinden biridir. Bu yüzden Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa davası sıradan bir toprak davası değil, bilakis bir inanç ve iman davasıdır. Biz Müslümanlar için Mekke, Medine, Kâbe ve Mescid-i Nebevi ne kadar kutsal ise aynı şekilde Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa’da o kadar kutsaldır. Bugün Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa, Müslümanların inancı ve kutsalları siyonist işgalcilerin postallarıyla çiğnenmekte, bu kutsallarımıza sahip çıkmak namaz kılmak, oruç tutmak kadar ehemmiyetli bir ibadettir." diye belirtti.  

"Ümmetin izzetini ve namusunu muhafaza eden direniş hareketinin yanındayız" 

Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın, ümmetin izzeti ve namusu olduğunu ifade eden Avcı, "Ümmetin izzetini ve namusunu muhafaza eden direniş hareketinin yanındayız. Siyonist işgal rejiminin yapmış olduğu savaş suçlarının haddi hesabı yok. Bugün zalimin safında yer alıp, birkaç dünyalık menfaat elde etmektense, mazlumun safında yer alıp kahramanca ve izzetlice dik durmayı bir şeref olarak kabul ediyoruz. HÜDA PAR olarak bir kez daha en yüksek sesle haykırıyoruz ve diyoruz ki; canımızla, kanımızla, malımızla ve evlad u iyalimizle ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’nın ve Müslüman kardeşlerimizin yanındayız. Filistin’in ve Mescid-i Aksa’nın özgürlüğüne giden her meşru eylemin yanındayız ve destekçisiyiz. Bu yolda üzerimize düşen her türlü fedakârlığı yapmaya hazırız." ifadelerini kullandı. 

Etkinlik, Gazze'nin kurtuluşu ve siyonistlerin mağlup ve helak olması için Zekeriya Demir'in yaptığı dua ile son buldu. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *