image

Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, esnaf ziyaretlerine, esnafların sorun ve taleplerini yerine getirmeye devam ediyor.
Birçok alanda girişimlerde bulunarak Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nı daha aktif duruma getirerek esnaflar için girişimlerde bulunan Başkan Çiftçi, esnaflardan gelen talepler ve kendilerinin de gerekli görmesi üzerine yetkililere çağrıda bulunarak, Antrepo ve havalimanı gümrükleme ihtiyacı giderilmesi için girişimlerde bulunmalarını talep etti.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, “Esnaflarımızı ziyaret ederek sorun, görüş ve taleplerinin dinliyoruz ve çözümler için gerektiğinde Milletvekillerimiz, valimiz ve kurum müdürlerimizle iletişime geçerek esnaflarımızın sorun, görüş ve taleplerinin karşılanması için çalışıyor ve uğraşıyoruz. Yakın zamanda yaptığımız esnaf ziyaretlerimizde bize gelen talepler doğrultusunda esnaflarımızın antrepo ve havalimanı gümrükleme ihtiyaçları vardır. Malumunuz Antrepo, gümrük vergisine konu olup da henüz vergi ve resimleri ödenmemiş malların korunduğu, gerekiyorsa küçük tamamlayıcı işlemlerin yapıldığı gümrük binalarına yakın olan bir tür depodur. İlimizin ticaret hacminin sürekli büyümesi, geleceğinin parlak olması ve ticaret hacminin daha da büyüyerek gelişmesi için bu konunun elzem olduğunun farkındayız. Aynı şekilde havalimanı gümrük işlemlerinin de olması ithalat ve ihracaat ile uğraşan esnaflarımızı rahatlatacak ekstra masraf ve iş yükünün de hafiflemesine sebep olacaktır. Bu sebepten dolayı buradan yetkililere bu iki konu hakkında gerekli adımları atmaları için çağrıda bulunuyoruz” şeklinde konuştu. VEYSİ GÜLTEKİN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *