image

ABD başta olmak üzere Batılı ülkelerin desteğiyle siyonist işgal rejiminin saldırı, katliam, yıkım ve ambargosu altında olan Gazze'ye yönelik destekler artarak devam ediyor.

Filistinliler yararına kermes düzenleyen Batman Kozluk Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Kozluk Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ve idarecileri ile öğretmenler, kermesten toplanan 77 bin 500 TL tutarındaki yardımı Gazze'ye ulaştırılmak üzere Umut Kervanına teslim etti.

Kozluk Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmenlerinden Farabi Önal, yaptığı açıklamada, Gazze'deki insanların bombardıman altında olması, yoklukla ve savaşla imtihan olmaları, sorumlu bireyler olarak kendilerini harekete geçirdiğini söyledi.

"Gazzeli kardeşlerimizin durumu bizleri harekete geçirdi"

Vicdanlarının Gazze'ye duyarsız kalmalarına engel olduğunu belirten Önal, "Peygamber Efendimiz Sallahu Aleyhi Vesselem 'Hepiniz kendi mesuliyetiniz altında olanlardan sorumlusunuz' diye buyurmaktadır. Bu bilinçle yaklaşık bir aydır Filistin'deki kardeşlerimizin bombardıman altında olması, yoklukla ve savaşla imtihan olmaları, sorumlu bireyler olarak bizleri de harekete geçirdi. Kozluk Anadolu Kız İmam Hatim Lisesi ve Erkek Anadolu İmam Hatim Liseleri olarak ortak bir kermes düzenledik ve bu kermesten elde ettiğimiz 77 bin 500 lirayı güvendiğimiz bir kurum olan Umut Vakfı Kervanına ulaştırmış olduk. Rabbim idarecilerimizden, duyarlı öğretmenlerimizden ve fedakâr öğrencilerimizden razı olsun." dedi.

Duyarlı halkın Gazze için bağışlarda bulunmaya devam ettiğini belirten Umut Kervanı Derneği Batman Sekreteri Adnan Önder, Kozluk imam hatip lisesi öğrencileri, öğretmen ve idarecilerine anlamlı bağışları için teşekkür etti.

"Gazzeli kardeşlerimiz için bağışlar giderek artmaktadır"

Yaklaşık bir aydır siyonist işgal rejimi tarafından Gazzeli Müslümanlara yönelik saldırıların devam ettiğini vurgulayan Önder, şunları söyledi:

"Bununla beraber elhamdülillah Müslüman kardeşlerimizin de Gazzeli kardeşlerimize olan teveccühü ve yardımları giderek artmaktadır. Daha önce ziynet eşyalarıyla olsun, altın küpeleriyle olsun, destek veren vatandaşlarımızla beraber bugün de Kozluk Anadolu Kız ve Erkek Liselerinin ortaklaşa düzenledikleri kermesten elde edilen geliri Gazze'ye ulaştırmak üzere getirip derneğimize bağışladılar. Yapmış oldukları bu anlamlı kermesten dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. Bu tür etkinliklerin devamını bekliyoruz." (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *