image

AGD Batman Şube Başkanı Abdurrahim Demirtaş ABD’li bakanın Türkiye’ye olan ziyareti hakkında yaptığı açıklamada, “Filistin’de İsrail tarafından yıllardır süregelen sistematik zulüm ve katliam, 7 Ekim’den itibaren şiddetini artırarak soykırım olarak devam ediyor. Dünyanın gözü önünde soykırım yaşanıyor. Her fırsatta insan haklarından dem vuran Batı ve Amerika, tüm dünyanın gözleri önünde işlenen israil terörizmine hiçbir zaman karşı çıkmamıştır.” dedi.

Demirtaş yaptığı açıklamasının devamında, “ABD Dışişleri Bakanı eli kanlı Antony Blinken, ABD’nin Filistin planlarını açıklayarak, Gazze’yi Filistin’in yönetemeyeceğini ve ABD askerlerinin de dahil olduğu çokuluslu bir kontrol gücünün oluşturulması gerektiğini söylemiştir. “Sadece ABD Bakanı değil, ayrıca bir Yahudi olarak buradayım” diyen ve terörist İsrail’in zulmüne ortaklığı açıkça ifade eden eli kanlı Blinken’in 5 Kasım’da Türkiye’yi ziyaret edeceği bildirildi. Unutulmamalı ki; Türkiye’miz tüm mevcudiyeti ve şanıyla, asırlarca mazlumların ve Müslümanların yanında olduğu gibi bugün de Filistin’in yanındadır!” ifadelerine yer verdi.

Her zaman mazlumların yuvası olan ve toprakları şehit kanlarıyla mayalanan ülkemizde katilleri, teröristleri, işbirlikçileri istemiyoruz diyen Demirtaş, “siyonist israil ve uşağı Amerika ile barış ve adalet kelimelerinin yan yana gelmesi mümkün değildir. Söz söylemek gereksizdir. Bu katiller sözden değil ancak ve ancak güçten anlar. Müslüman ülkelerin hükümetlerine de sesleniyoruz. işgalci israil ile işbirliğiniz izzetsizliktir. israil bu topraklarda olduğu müddetçe bu coğrafyaya barış gelmeyecektir.” dedi.

Müslüman idareciler İsrail’le ilişkiyi ikbal meselesi olarak gördükleri müddetçe zalimlere karşı tek bir cesur adım atamayacaklarını dile getiren Demirtaş, herkes şahit oldu ki, iktidarların telefon diplomasisiyle, lanet okumasıyla, kınamayla, mitingiyle zulüm bitmiyor.” ifadelerini kullandı.

Demirtaş açıklamasının sonunda, “ilşkileri askıya alıp somut yaptırımlar beklemekteyiz.” dedi. MURAT ORHAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *