image

Jeotermal kaynakların kullanımı ve yeni jeotermal kaynaklarının ekonomiye katkı sağlaması için kullanıma alınması üzerine yapılan seminere Batman Vali Yardımcısı Mustafa Caner Culukar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Vali Yardımcısı Mustafa Caner Culukar Jeotermal Kaynakların enerji alanında kullanımının önemine değindi.

 Açılış konuşmalarının ardından İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Baba “Jeotermal Kaynakların Önemi ve Bölgesel Kalkınmadaki Yeri” hakkında seminerlerini yaptı.

Jeotermal kaynakların kullanımı hakkında yaptığı seminerde Baba, “Türkiye’nin genç oluşum evrelerinin bir diğer avantajlarından biri Jeotermal alanda çok zengin noktalara sahip olması. Jeotermal kaynakların kullanım alanları çok zengin. Isınma alanında, sera ile meyve ve sebze üretimi yapılması ve turizm alanında jeotermal kaynakların çok büyük payı bulunmakta. Gelecek adına ülkeler şu an büyük bir çoğunluğunu jeotermal alana aktarmış durumda.” İfadelerini kullandı.

 “GELECEK JEOTERMALDE”

Jeotermal kullanımın doğru yönetilmesi ile yenilenebilir enerjiden faydalanılabileceğini belirten Baba, “Gelecek projeleri olan ülkeler yenilenebilir enerji kaynakları üzerinde büyük yatırımlar yapmakta. Türkiye şu an jeotermal alanda yenilenebilir enerji kullanımı için güzel projelere imza atmakta. Ülkelerin fosil yakıt ve nükleer enerji üretimini bırakarak yenilenebilir enerjiye geçmesi büyük bir atılımdır.” diye konuştu.

Sunumun devamında Baba, Türkiye’de bulunan jeotermal kaynaklar, kullanım alanları, kullanıma alınabilecek alanlar ve jeotermalin gelecek ile ilgili projeler hakkında bilgi verdi.

(BATMAN ÜNİVERSİTESİ- BASIN)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *