image

Etkinlik kapsamında öğrenciler öğretmenleri Siraç Akçay, Dilek Özgün ve rehber eşliğinde müzeyi gezerek, eserlerle ilgili bilgi aldı.

Müze görevlilerince ağırlanan öğrenciler, tarihi eşyaları ve materyalleri yerinde gördü, merak ettikleri soruların yanıtlarını buldu.

Öğrenciler bu etkinlikle, gezmenin eğitici yönünü de keşfetme imkanı buldu.

Gezi ile ilgili konuşan 3/B Sınıfı Öğretmeni Siraç Akçay, “bu müze gezimizle hem tarihi hem de sanatsal bir yolculuğa çıkmış olduk. Yaşadığımız Batman şehrimizin müzesini gezerek öğrencilerimize, kültürel olarak gelişmelerine katkı sağlamış olduk.” dedi.

Akçay konuşmasının devamında, “etkinliğimize; Batman Müze Müdürü Cabir Alper Bey’e, müze personellerine ve müze rehberine müze hakkında verdikleri güzel bilgiler için, göstermiş oldukları sıcak ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ederiz.” dedi.

Öğrenciler için çok faydalı bir gezi olduğunu ifade eden 4/B sınıfı Öğretmeni Dilek Özgün, “mihver dersler kazanımları kapsamında disiplinler arası ilişkilendirme yapıldı. Müze gezisi sırasında belirlenmiş temalar üzerine kurgulanmış ders içerikleriyle eğitimi pekiştirdik.” ifadelerini kullandı.MURAT ORHAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *