image

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere verilecek olan 5 bin TL ikramiye ödemesinin tarihini açıkladı.

EMEKLİLERİN 5 BİN TL İKRAMİYESİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren 5 bin TL emekli ikramiye ödemeleri, Kasım ayının ilk yarısında gerçekleştirilecek. Bakan Işıkhan, Kasım ayının 15'ine yakın bir tarihte ödemelerin yapılacağını ifade etti.

KİMLER 5 BİN TL İKRAMİYE ALABİLİR?

Emeklilik maaşı alan ve hala çalışmaya devam eden emekliler bu ödemenin dışında tutulacaklar. Ayrıca, Emeklilik Yaşı Tayini (EYT) için başvuruda bulunmuş ancak aylığı henüz bağlanmamış olanlar da bu desteğe erişebilecekler.

Dul ve yetim aylığı alan kişilere de maaşlarının oranında destek sağlanacak. Bakan Işıkhan, bu ödemenin kasım ayının ilk yarısında gerçekleştirileceğini ve emeklilerin hesaplarında bu tutarı göreceklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da konuyla ilgili olarak, "Hem emekli olup hem de fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi kapsam dışı bırakıyoruz" demişti. Bu şekilde 5 bin TL emekli ödemesinden yalnızca emekli olanlar yararlanabilecekler. HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *