image

Akşam iş çıkış saatlerinde Turgut Özal Caddesi’ndeki trafik yoğunluğuna girmek istemeyen vatandaşların kullandığı bir güzergâh olan Esentepe Kavşağı ile Eski Tekel Kavşağı arasında trafik sıkışıklığı yaşanıyor. Hem Kozluk istikametinden gelip Diyarbakır’a doğru devam eden otobüs ve tır gibi büyük araçların hem de Batman’ın kuzeybatı yönünde bulunan Güneykent, Çamlıca, Hilal, Pazaryeri, Beşevler, 19 Mayıs, Çay Mahallesi, Balpınar Beldesi ve civarına gitmek isteyen vatandaşların kullandığı bir yol olan güzergahta sıkışma yaşanıyor.

Bu kavşağı her gün kullandığını belirten Ahmet Kardaş isimli vatandaş, “İş çıkış saatlerinde Turgut Özal Caddesi’ndeki yoğunluğa takılmamak için bu güzergahı kullanıyorum. Fakat kavşağın dönüş noktaları çok dar olduğu için özellikle akşam 17.30 - 18.30 saatleri arası kavşak kilitleniyor. Güneykent, Çamlıca, Hilal, Pazaryeri, Beşevler, 19 Mayıs ve Çay Mahallesi gibi muhitlerde oturanlar genellikle bu yolu kullanıyor. Dolayısıyla burada ciddi anlamda sıkışma yaşanıyor. Bu kavşağa tıpkı Esentepe kavşağında olduğu gibi köprülü kavşak yapılması halinde bu sorun çözülecektir.” ifadelerini kullandı.

Yaşanan yoğunluğa tepki gösteren bir başka vatandaş ise “Buradaki araçların çoğu Turgut Özal Bulvarı’nda yoğunluk yaşanmasın diye bu güzergahı kullanıyor ama bu sefer buradaki dar kavşak tıkanıklığa sebep oluyor. Buraya yapılacak köprülü kavşak trafiği oldukça rahatlatacak ve şehre giriş çıkışları da kolaylaştıracaktır.” dedi. MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *