image

Enerji sektöründeki üniversitelerin rektörleri ve diğer temsilcilerin katıldığı konferansta, Türk dünyasının enerji sektöründeki üniversiteler ve araştırma merkezlerinin iş birliği ve koordinasyonu tartışılarak, Türk Dünyası Enerji Üniversiteleri Birliği'nin kurulmasına yönelik bir adım atıldı.

Türk Dünyası Enerji Üniversiteleri Derneği'nin imza törenine katılan Rektör Demir, enerji iş birliğinin önemini vurgulayarak, “Türk Dünyası’nın enerji alanındaki potansiyelini daha da genişletecek ve enerji rektöründeki rolümüzü güçlendirecektir. Üniversitemiz bu tarihi iş birliği ile Türkiye’nin enerji sektöründeki geleceğine katkı sağlayacak” ifadelerini kullandı.

Rektör Demir, Azerbaycan Devlet Petrol ve Sanayi Üniversitesi’ni Ziyaret Etti

Rektör Demir, Türk Dünyası'nın enerji sektöründeki iş birliği girişimlerini ele almak üzere Azerbaycan Devlet Petrol ve Sanayi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vazeh Asgarov’u ziyaret etti.

Ziyaret sırasında Rektör İdris Demir, Azerbaycan Devlet Petrol ve Sanayi Üniversitesi Rektörü Vazeh Asgarov, Türk Dünyası'nın enerji sektöründeki geleceği konusunda fikir alışverişinde bulundu. Ayrıca, Rektör Demir, Rektör Asgarov’u, 16-18 Kasım 2023 tarihlerinde Batman Üniversitesinin ev sahipliğinde Kazakistan Ahmet Yesevi, Azerbaycan Devlet Neft ve Sanayi, İstanbul Nişantaşı ve Gazi Üniversitelerinin ortaklığı ile düzenlenecek olan Uluslararası Enerji Zirvesi'23'e davet etti.

Rektör Demir, Türk Dünyası Enerji Lokomotifleri Konferansı'nda Sunum Yaptı

Azerbaycan Devlet Petrol ve Sanayi Üniversitesi’nin (ASOIU) ev sahipliğinde düzenlenen Türk Dünyası Enerji Lokomotifleri Konferansı'nda, Üniversite Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, bir sunum gerçekleştirdi.

Enerji iş birliğinin Türk Dünyası'nın diğer sektörlerine de olumlu etkileri olacağını belirten Rektör Demir, Türk Dünyası'nın enerji sektöründe ortak çalışmalar yaparak enerji kaynaklarını daha etkili bir şekilde kullanmanın ötesine geçeceğini ifade etti. Bu iş birliğinin, kültürel, sanatsal ve ekonomik alanlar başta olmak üzere diğer sektörlere de olumlu etkileri olacağını vurguladı. MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *