image

Her hafta farklı mahallelerde gerçekleştirilen halk buluşmalarında halkın taleplerini dinleyen Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, gelen yoğun şikayetler üzerine belediye otobüslerine 5 adet körüklü otobüs ekleyecekleri müjdesini vermişti.

Pınarbaşı ve Hilal mahallelerinde yapılan toplantılarda 5 yeni körüklü otobüs alınacağını açıklayan Canalp, özellikle öğrencilerin yoğun olarak kullandığı güzergahlarda araç sayılarını arttıracaklarını söyledi.

VALİ CANALP DUYURDU

Kentteki ulaşım sorununun konuşulduğu toplantılarda açıklama yapan Canalp, “5 körüklü otobüsü yakın zamanda Batman'ımızın hizmetine sunacağız. İlave otobüs almak kadar önemli bir şey daha var: Otobüsün ücreti. Şu anda Batman'daki öğrenciler otobüsü 3 liralık ücretle kullanıyor. Normal vatandaşımız 4.4 lirayla. Türkiye'deki kentleri düşünün. Biz Batman Belediyesi olarak en kaliteli, en yeni otobüslerle vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. Otobüsleri yeniliyoruz, devreye sokuyoruz bir taraftan; öbür tarafından da vatandaşımıza bu kaliteli hizmeti en ucuz şekilde veren belediye olarak faaliyetlerimize devam ediyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

Canalp, dünkü Hilal Mahallesi Halkla Buluşma toplantısında da “5 körüklü otobüs alım işi onaylandı. Sözleşme aşamasındayız. Kasım ayı içerisinde 5 adet körüklü otobüsü daha ulaşım hattına katacağız.” ifadelerini kullandı.

YENİ OTOBÜSLER HANGİ GÜZERGAHTA ÇALIŞACAK?

Batman Belediyesi’nin Ulaşım AŞ. şirketi çatısı altında 29 hatta yaklaşık 80 adet otobüs çalışıyor. En fazla yoğunluk yaşanan hatlar ise 1, 2, 3, 5, 7, 8, 9 ve 17 numaralarla hizmet verilen güzergahlardır. Söz konusu güzergahlar üzerinde onlarca ilköğretim ve lise düzeyinde okul bulunurken 9-A, 9-B ve 9-C koduyla işletilen güzergahlar, Batman’ın bir ucu olan Bölge Hastanesi ve otogardan başlayarak üniversitenin Batı Raman Kampüsü’ne kadar çalışıyor. Yeni alınacak otobüslerin bu güzergahlara dağıtılması beklenmektedir. HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *