image

HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı Halkla İlişkiler Biriminin Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş'i ziyaretinde bugünkü tarım politikasını eleştirdi ve çiftçinin ihtiyaçlarına cevap veremediğini, gübre ve mazot desteğinin çok düşük kaldığını, bu durumda çiftçilerin çoğunun faiz batağına bulaştığını ve çok mağdur olduklarını belirtti.

Tarım alanlarının imara açılmasının yanlış olduğunu dile getiren HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı Halkla İlişkiler Birimi, %10 eğilim olan arazilerin fıstık ekimine açılması gerekirken, birinci derece tarım alanlarında fıstık ekimi yapıldığından dolayı bölgede buğday, arpa, mercimek, pamuk ve mısır kıtlığı yaşadığını bu nedenle özel idare aracılığıyla özel imarın önüne geçilmesi gerektiğini bildirdi.

Konuyla ilgili HÜDA PAR Halkla İlişkiler Birim Başkanı Mehmet Ali Rüzgar yaptığı açıklamada, parti olarak Ülkemizin ekonomisinin temelinin tarım olduğunu, dolayısıyla çiftçinin yanında olacaklarını, çiftçilerin her talebinin birer hak ve değerli olduğunu belirtti.

Rüzgar yaptığı konuşmanın devamında, “çiftçimizin bu taleplerini bir rapor halinde partimizin genel merkezine ileteceğiz ve parti olarak ta takipçisi olacağız.” dedi.

Rüzgar son olarak, “Aydiş'e nazik misafirperverliğinden ötürü ve ziyaretimiz hakkında gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ediyoruz.” dedi. MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *