image

Heniyye ile Fidan arasındaki görüşmede Gazze Şeridi'ndeki gelişmeler ve işgal saldırılarını durdurmanın yolları ile Filistin halkına insani yardım ulaştırma konuları ele alındı.

HAMAS'tan yapılan yazılı açıklamaya göre görüşmede Heniyye, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, bugünkü grup toplantısında HAMAS ile ilgili sözlerinden ötürün tebrik etti. Heniyye ayrıca, Türkiye'nin bölgesel ve uluslararası düzeyde Filistin halkına ve onların haklı davasına yardım etme çabalarını takdir etti.

Uluslararası toplumun işgal tarafından işlenen savaş suçları ve sivil halka yönelik iğrenç intikam eylemlerine karşı insani sorumluluğunu üstlenmesi gerektiğini vurgulayan Heniyye, işgalin yaptığının, 7 Ekim'de uğradığı askeri ve güvenlik yenilgisinin  etkilerini silmeye yönelik bir adım olduğunu vurguladı.

Heniyye, işgalin yaptıklarına rağmen Filistin halkının kararlılığını vurguladı ve işgalin, cinayet ve yerinden etme politikasına karşı koyma gerektiğini vurguladı.

Hakan Fidan ise ülkesinin Filistin davasını desteklediğini belirterek işgalci rejimin Gazze'ye yönelik saldırılarının kabul edilemez olduğunu kaydetti.

Filistinlilere acil yardım sağlanması, olup bitenlerin mümkün olduğu kadar çabuk durdurulması gerektiğini kaydeden Fidan, Filistinlilerin haklarını yeniden tesis etmek için Filistin sorununa siyasi bir çözümün tartışılması gerektiğini vurguladı.

Fidan, çatışmanın tüm bölgede tırmanması halinde ortaya çıkabilecek riskler konusunda uyardı. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *