image

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Batman Tüm EmlakçılarBirliği Derneği Başkanı Mehmet Emin Değirmenci, ilan sitelerinde hem satılıkhem de kiralık ev ilanlarının arttığına dikkat çekti.

Uzun bir süre sonra ilk kez konut ve kira fiyatlarında düşüşyaşandığını vurgulayan Değirmenci, bu düşüşün önümüzdeki yılın mart ayına kadardevam edeceği öngörüsünde bulundu.

Fiyatındaki fahiş artış nedeniyle kimsenin neredeyse artıkkonut sormaz hale geldiğini ifade eden Değirmenci, bu durumun konut satışınıdurma notasına getirdiğini kaydetti.

Şu anki mevcut şartlarda kimsenin ev sahibi olamayacağınıbelirten Değirmenci, hükümetin TOKİ evlerine ağırlık vererek uygun fiyata konutsatışı yapması gerektiğini söyledi.

"KİRALIK DAİRE VE KONUT SORAN YOK"

Bu yıl temmuz ayına kadar hem satılık hem de kiralık dairefiyatlarının aşırı derece yükseldiğini anımsatan Değirmenci, "Okullartatil olduktan sonra hem daire satışları hem de kiralık dairelerin fiyatlarıdurgunluğa geçti. Eylül ayı sonlarına doğru ve ekim ayı itibariyle kiralıkdaire soran yok. Şu an Batman ilanlarında neredeyse 530 kiralık, bin 400 civarındaise satılık daire var ama soran yok. Durum böyle olunca fiyatlardageriliyor." dedi.

"MEMURLAR BİLE BU ŞARTLARDA KONUT ALAMAZ"

Konut fiyatlarının aşırı bir şekilde yükseldiğini aktaranDeğirmenci, "Şu an Batman'da normal bir daire fiyatı 2 milyon ila 8 milyonarasında seyrediyor. Aşırı fiyat yükselmesinden dolayı memur kesimin bile buşartlarda daire alması mümkün değil. Normal bir vatandaş da alamaz. Ancak peşinparası olan varsa alabilir." diye konuştu.

"TOKİ ELİYLE EV YAPILIRSA EN AZ 50 BİN BAŞVURUOLUR"

Şu anda hem kira hem de daire fiyatlarının düşüşe geçtiğinibelirten Değirmenci, şöyle devam etti: "Marta kadar fiyatlar yükselmez,hatta düşer. Bir de önümüzde yerel seçimler var. Bundan dolayı seçime kadardaire fiyatlarının yükseleceğini tahmin etmiyorum. Bu durumdan dolayımüteahhitlerde çok zor durumdadır. Çünkü içinde bulunduğumuz ekonomik krizdendolayı daire maliyetleri de çok yüksek durumda. Devlete çağrımız maliyetlerindüşürülmesidir. Maliyetlerin yükselme sebeplerinin en başında ise akaryakıtgeliyor. Akaryakıt, inşaat ürünlerinde fiyat yükselmesine neden oluyor.Batman'da TOKİ yapılırsa inanıyorum ki en az 50 bin başvuru olacaktır."(İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *