image

Batman İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün iş birliğiyle, emniyet mensuplarının çocuklarına hizmet verecek olan "Polis Amca" Anasınıfı Vali Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp’ın katılımıyla törenle hizmete açıldı. 

İl Emniyet Müdürlüğü yerleşkesinde bulunan Kent Güvenlik Sistemi hizmet binasında düzenlenen anasınıfı açılış törenine; Valinin yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Murat Şahingöz, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Vali Yardımcısı Mustafa Caner Culukar,  İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, TPAO Bölge Müdürü Mustafa Demir, kamu kurum müdürleri ve emniyet mensupları katıldı. 

Açılışı konuşmalarının ardından bir selamlama konuşması yapan Vali, çocukların sosyalleşmesi için tüm Batman’da çocuk oyun gruplarını yaygınlaştıracaklarını ifade ederek,  “Bizim bin bir tane çocuk oyun grubumuz olacak. Bu bir ihtiyaçtan doğuyor. Çocukları evlerden dışarı çıkarabilmek için. Çocukların kendi akranları ile beraber sosyalleşe bilecekleri bir ortam için. Bu içinde yaşadığımız modern çağın en büyük sıkıntılarından bir tanesi ve buna da çare üretmemiz gerekiyor. Bunu yaparken aynı zamanda bu şekilde Türkiye’de eğitim kurumlarımız ile ilgili örnek uygulamaları da hayata geçirmeyi kendimize bir vazife bildik. Bunlardan bir tanesi Sayın Rektörümüzün önderliğinde, onun çabası ve gayretiyle üniversite öğrencilerimize yönelik başlattığımız ücretsiz yemek uygulamasıydı. Türkiye’de tek yaptık ve ilk yaptık. İnşallah da diğer Belediyelere de örnek olur. Biz, Batman Belediyesi olarak üniversite öğrencilerimizin, devlet desteği olmayan kısımlardaki yemek ücretlerini karşılıyoruz. Dolayısıyla üniversitelerle ilgili böyle bir adım attık ve şuan da faaliyete geçirdik.” Dedi.

Vali Canalp, “İl Milli Eğitim Müdürümüz, Sosyal Yardımlaşma ve Danışma Vakfı Müdürlüğümüz ile Aile ve Sosyal Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz müşterek bir çalışma yürütüyorlar. Yürütmüş oldukları çalışma şu; dezavantajlı vatandaşlarımızın yaşamış oldukları mahallerdeki okulları tespit ediyoruz. Bu şekildeki okullarımızdaki anasınıflarına ve belli sayıdaki ilkokulumuza ama yoğunluk anasınıfı olmak üzere onların yemek ihtiyaçlarını kumanyalarını biz kendimiz karşılayacağız. Batman Belediyesi olarak bu hizmeti biz vereceğiz. Üniversite en yukarıda, anasınıfları ve ilkokullar da en altta eğitimin her iki düzeyini de kavrayacak bir desteklemeyi de hayata geçiriyoruz. Türkiye’de zannediyorum bunun benzer bir örneği yoktur. Batman Belediyesi ilklerin belediyesi olmaya devam edecek. Batman’da Türkiye’de ilklerin ili, ilklerin kenti olmaya bu şekilde devam edecek” dedi. 
Konuşmaların ardından katılımcılarla birlikte anasınıfının açılış kurdelesini kesen Vali, sınıfta incelemelerde bulunarak, yürütülecek eğitim-öğretim faaliyetlerine ilişkin yetkililerden bilgi aldı. 
Sınıfta eğitim-öğretim gören minik öğrencilerle yakından ilgilenerek bir süre sohbet eden Vali, kendilerine çeşitli hediyeler verdi. 
MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *