image

Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önünde yapılan basın açıklamasında her koşulda ve her türlü destek ile Filistin halkının yanında olduklarını belirten üniversite öğrencileri, Filistin’e desteğin en kutsal mücadelelerden olduğunu söylediler.

“ŞEYTANİ GÜÇLER SESSİZCE FİLİSTİN’İ KANA BULMAKTA”

Basın açıklamasından önce açılış konuşmasını yapan İslami İlimler Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümü Eğitim Görevlisi Prof. Dr. Vechi Sönmez, Filistin halkının büyük zulümler altında olduğunu belirterek, “Çoluk çocuk, yaşlı, hasta demeden Filistin’deki Müslümanları susuz, gıdasız, ilaçsız her türlü yardımda mahrum bırakmaya çalışan zalim Siyonist düşüncelerin başta büyük şeytan ABD olmak üzere küçük şeytan İsrail’in başta olmak üzere, İngiltere’nin onların uşağı olan batı emperyalizminin Avrupa’nın bütün zalim mekanizmaları sessiz ve dehşet verici bir şekilde orayı kana bulamaktadırlar.” diye konuştu.

İslami İlimler Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümü Prof. Dr. Vechi Sönmez’in açılış konuşmasından sonra basın açıklamasını Batman Üniversitesi İdeal Gençlik Topluluğu Başkanı Muhammed Hüseyin Ayyıldız okudu.

Direnişin maddi ve manevi olarak yanında olduklarını söyleyen Ayyıldız, “Filistin halkı, soykırım ve işgal karşısında meşru müdafaa hakkını kullanarak kendi topraklarını, vatandaşlarının canını ve İslam ümmetinin izzetini ve şerefini korumaktadır. Her gün şehit vermesine rağmen, direnişi cephe cephe büyüten Filistin halkının şanlı direnişini selamlıyoruz. Biliyor ve inanıyoruz ki mazlumiyet değil, direniş erdemdir! Erdemli Filistin halkının haklı mücadelesinde muvaffak olması için dualarımızı gönderiyoruz. Yüce Allah yardımcıları olsun, onları muzaffer kılsın!” diye konuştu.

“FİLİSTİN HALKI İSLAM ÜLKELERİNİN İZZETİNİ VE ŞEREFİNİ DE SAVUNMAKTADIR”

Filistinlilerin sadece toprak savunmadıklarını aktaran Ayyıldız, “Filistin halkı, yalnızca kendi topraklarını savunmamaktadır. İslam ülkelerinin izzetini ve şerefini de savunmaktadır. Hal böyleyken Müslümanların resmi-sivil tüm unsurları ekonomik, askeri ve manevi olarak Müslüman kardeşlerinin yanında yer almalıdır. Filistinli Müslümanlar, işgale karşı direnişlerinde yalnız bırakılmamalıdır.” dedi.

Açıklamanın devamında Ayyıldız, “Siyonist çete, işgal ettiği Filistin topraklarından defolmalıdır. İşgalci çeteyi, gelinen aşamada katliamcı ve işgalci uygulama ve politikalarından vazgeçmesi, Gazze’ye uyguladığı ambargoyu kaldırması ve yeni bir katliama girişmemesi konusunda uyarıyoruz.” diye söyledi. MURAT ORHAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *