image

OduncularSitesi Camii'nde düzenlenen icazet programı, Kur’an-ı Kerim tilavetiylebaşlayıp kasidelerle devam etti.

Tören,Zekat Hizmetleri Daire Başkanı Turgut Erhan, Batman İl Müftüsü Nihat Kök, çevreillerden müftüler, bölgenin tanınmış kanaat önderleri, şeyh, alim, ilçemüftüleri ve mollaların yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

İcazetprogramının ardından duygularını aktaran ilim talebeleri, toplumun ıslahındabüyük etkisi olan medreselerin önemine dikkat çekerek ailelere çocuklarınımedreselere gönderleri tavsiyesinde bulundu.

"İCAZETBELGESİNİ HAK ETMEK İÇİN BİRÇOK MERHALEDEN GEÇTİK"

28 arkadaşıylaberaber icazet alan ilim talebesi Abdülhamit Uçar, "Bugün 28 arkadaşımlaberaber toplamda 29 kişi ilmi icazetimizi aldık Elhamdülillah. Bu ilmi icazetialmak için birçok merhaleden geçtik. 6-8 senelik bir sürenin neticesinde builmi elde ettik. Bu ilim kolay elde edilmiyor. 7-8 senelik süre içerinde ilkönce Kur'an-ı Kerim öğreniyoruz. Ardından, sarf, naif, hadis, tefsir ve siyerilimleri okuduk.  Bunları bitirdikten sonra mantık, münazara, belagat vemani ilimlerini okuyoruz. Hepsinin toplamında Cemʿu’l-cevâmi okuduktan sonraicazeti almaya hak kazınıyoruz. Bundan sonra bir akademisyen ve müderris olarakMüslüman halka ve insanlara faydalı bir birey olarak hizmet etmeyihedefliyorum." ifadelerini kullandı.

"İNSANLARAFAYDAMIZ DOKUNSUN DİYE İLİM OKUDUK"

İnsanlarafaydalı olmak ve öğrendiklerini insanlara aktaracaklarını ifade eden ilimtalebesi Umut Alber, "Siirt'e bağlı Kurtalan'da ilk Arapça eğitimimialmıştım. Burada da hafızlık eğitimini aldım. Bugün de ilmi icazet merasimindensonra icazet belgemi aldım. Okuduğumuz ilimden insanlar faydalansın ve bizlerinde başka insanlara faydamız dokunsun diye okuduk." dedi.

"FIKIH,HADİS USULÜ GİBİ BİRÇOK İLMİ DERSLER ALDIK"

Ailelere,çocuklarını medreselere görmeleri konusunda tavsiyelerde bulunan ilim talebesi MuhammedNurullah Alp, "Her şeyin bir başlangıcı olduğu gibi sonu da vardır. 2010senesinde burada medrese eğitimime başladım. Fıkıh, hadis usulü gibi birçokdersler aldık. Bugün de çok şükür eğitimimizi tamamladık ve icazet belgemizialarak mezun olduk. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Seydalarımız gibibizler de öğrendiğimiz ilimleri aynı şekilde Müslüman kardeşlerimize hem maddihem de manevi olarak aktaracağız inşallah. Her aileye tavsiyem çocuklarınımedreseye göndermeleridir. Çünkü medresede hem dinlerini öğreniyorlar hem dedünyalarından da kazanımlar elde ederler." şeklinde konuştu.

"KİMKİ DÜNYAYI İSTİYORSA İLİM OKUSUN, KİM Kİ AHİRETİ İSTİYORSA YİNE İLİMOKUSUN"

Medresedebirçok ilmin öğrenildiğine dikkat çeken ilim talebesi Adem Keskin, "Eğitim,nasıl ki ilkokuldan başlıyor ta ki üniversiteye kadar sürüyor. İslam âlemininmedreselerinde de yaklaşık 6 yıl süren bir eğitim var." diyerek şunlarısöyledi: "Öğrendiğimiz bu ilimler fıkıh, hadis, tefsir, kelam, mantık gibibirçok ilim okunuyor. Üniversitelerdeki tıp bölümü gibi 6 yılda bitiyor.Milletimize daha çok faydalı olmak istiyoruz. Çünkü Peygamber Efendimiz, İmam Ali'ye şöyle buyuruyor; 'Bir kişinin hidayetine vesile olmak, sanaHayberin fethinden daha hayırlıdır' bundan dolayı okuduğumuz bu ilim önce kendihidayetimize, ardından ailemize ve bütün İslam ümmetine faydalı olmasıdır.Bütün Müslümanlara tavsiyemiz çocuklarını medreselere göndermeleridir. ÇünküHazreti Ali, bir sözünde 'Kim ki dünyayı istiyorsa ilim okusun, kim ki ahiretiistiyorsa yine ilim okusun, ikisini de isteyen varsa yine ilim okusun.' Zirakim ilim okursa Allah Teâlâ bütün kapıları ona açmaktadır." (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *