image

HÜDA PAR, Gazze'de işgalci Siyonist rejiminin katliamlarını telin etmek ve direnişin Aksa Tufanı operasyonuna desteklerini bildirmek üzere kitlesel bir miting tertip etti. Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitinge Başta Batman olmak üzere çevre il ve ilçelerden de binlerce Kudüs aşığı katıldı.

İçlerinden yüzlerce kadın ve erkeğin beyaz kefen giydiği on binlerce insan Kudüs için fedaya hazır olduğunu ilan etti. Aksa Tufanına destek verip İsrail ve onun hamisi Amerika’yı lanetleyen on binler, “HAMAS’a selam, direnişe devam!” sloganları attılar. İntikam yemini eden Müslüman halk İslam ümmetine çağrı yaparak mazlum Filistin halkının yardımına koşmalarını istedi.

Mitingde konuşan Molla Mahmut Kılınç, HAMAS sadece İsrail ile savaşmıyor. Tüm müstekbir devletlerle savaşıyor. Bu savaş, İslam ile küfrün, hak ile batılın savaşıdır." dedi.

Kılınç, "HAMAS sadece İsrail ile savaşmıyor. Tüm müstekbir devletlerle, ABD, İngiltere, Avrupa Birliğine karşı savaşıyor. HAMAS, savaş uçaklarıyla, dünyanın teknolojisi ile savaşıyor. Bu savaş, İslam ile küfrün, hak ile batılın savaşıdır." diye ekledi.

"HAMAS, İŞGALCİ REJİMİN YENİLMEZLİK EFSANESİNİ YIKTI"

Gazze halkının, düğüne gider gibi ölüme gittiğini; ölüme meydan okuyan bir milleti hiç kimsenin yenemeyeceğini vurgulayan Kılınç, "HAMAS, işgalci rejimin yenilmezlik efsanesini yıktı, Mossad'ın sihrini iptal etti. HAMAS, Demir Kubbe'yi hurdaya çevirdi. Ki Demir kubbeyi bir şey geçemez diyorlardı." dedi.

"AKSA TUFANI HAREKÂTI YEVMU'L FURKAN'DIR"

Bugün Diyarbakır’dan, İstanbul’dan ve Türkiye’nin dört bir yanından Aksa’da yaşanan zulümleri duyurmak için burada olduklarını ifade eden Milletvekili Faruk Dinç ise Filistin’de insanlık suçu işlendiğini; siviller, yaşlılar, kadınlar ve kucağındaki bebeklerle beraber katledildiğini belirtti.

Dinç, "Aksa Tufanı Harekâtı Yevmu'l Furkan'dır. Hak ile batılın ayan beyan görünmesidir. İşgalci katillerle onlara karşı direnen yiğitlerin mücadelesidir. İşgalciler ile topraklarını savunmaya çalışanların direnişidir. Bir tarafta her türlü mukaddesatı çiğneyen barbarlar, diğer tarafta ümmet adına kutsallarımızı canları pahasına korumaya çalışan kadınlar, erkekler ve hatta çocuklar var." diye ekledi.

Bir tarafta çok güçlü silahlara sahip, süper güçlerin şartsız açık desteğini alan katillerin; diğer taraftan elektriksiz, susuz, ekmeksiz, ilaçsız bırakılan mazlumların olduğunu belirten Dinç, "Bir tarafta terör şebekesi siyonistler, diğer tarafta iliklerine kadar zulme uğramış mazlumlar var.

Bu meydanlarda tarafımızı belirlemek için buradayız. Hepimiz Filistin halkının yanındayız. Malımızla, canımızla ve her türlü imkanlarımızla Lebbeyk ya Aksa diyoruz." diye konuştu.

Dinç, konuşmasının sonunda şu çağrılarda bulundu: "Ey gençler, anneler, babalar! Artık her biriniz birer Selahaddin-i Eyyübi’siniz. Kudüs muhafızısınız. Keskin kaleminizle Kudüs’ü yazın. Şiirlerinizle Kudüs’ü kalplere nakşedin. Tuvale vurulan fırçalarınızla Kudüs’ü resmedin. Marşlarımız Kudüs olacak.” MURAT ORHAN



0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *