image

Dünya Müslümanlarının aralarındaki ihtilafı bir kenarabırakarak Siyonist işgal rejimine karşı güç birliği yapmaları gerektiğinivurgulayan Prof. Dr. Şemsettin Dursun, Müslüman halklara çağrıda bulundu.

Filistin topraklarının İslam torağı olduğuna vurgu yapanDursun, bu toprakların ilk Fatihinin ise Hazreti Ömer, sonraki Fatihinin deSelahaddin-i Eyyubi olduğunu anımsattı.

Kudüs'ün yaklaşık 430 yıl boyunca Osmanlı'nın hâkimiyetialtında kaldığını aktaran Dursun, Hazreti Ömer'den Osmanlı'nın son dönemine ve1948'lere kadar bu topraklarda yaşayan bütün insanların huzur ve barış içindeyaşadıklarını ifade etti.

"Siyonistler o toprakları yaşanmaz halegetirdi"

Siyonistlerin işgalinden önce Filistin topraklarında yaşayanYahudiler, Hristiyanlar ve Müslümanlar arasında en ufak bir sıkıntı olmadığınıbelirten Dursun, "Ne zaman ki 75 yıl önce siyonist israil güç odaklarıorayı işgal ettiler, bütün kimyaları bozuldu. Zira siyonizmin yapısında şuözellik var; Yahudiler dışında kalan tüm insanlar, Yahudilere hizmet etsinlerdiye yaratılmışlardır. Bu çok hastalıklı bir ruh halidir. Bu ruh halindekisiyonist israil o toprakları yaşanmaz hale getirdi. Filistin topraklarında kan,barut, ekin kalmadı ve katliamlar eksik kalmadı." dedi.

"Müslümanlar İlahi kelimetullah adına bilinçlehareket etmeli"

Filistin'de yapılan zulümlerin tüm dünyanın gözü önündeyapıldığına işaret eden Dursun, "Dünya büyük bir sınavdan geçiyor vemaalesef dünyadaki güç odaklarının da katkılarıyla siyonistler bu zulme devamediyorlar. Şu anda israilin bu katliamlarına seyirci kalan birçok ülkeninyanında, güya büyük devletler olarak bilinen Amerika, Fransa ve İngiltere gibigüçler de onun yanında açıkça yer almaları şunu gösterir; Kur'an'ı Kerim'deifade edilen 'iki millet vardır İslam milleti ve küfür milleti' bunlar küfürmilletinin birleşenleridir. Dolasıyla Müslümanlar da o İslam milletiningerektirdiği bilinçle, ilahi kelimetullahı hâkim kılmak adına hareket etmelerişarttır." diye konuştu.

"HAMAS Filistin halkının Kuvâ-yı Milliye'sidir"

HAMAS'a yönelik yapılan kara propagandalara ilişkin dekonuşan Dursun, şöyle devam etti:

"Zaman zaman HAMAS'la alakalı ileri geri konuşmalaryapılıyor. HAMAS Filistin halkının Kuvâ-yı Milliye'sidir. Nasıl ki Anadolu'yuişgal eden emperyalist güç odaklarına karşı bu toplumun Kuvâ-yı Milliyesiharekete geçerek, emperyalist güçleri bu topraklardan kovdularsa, şu andaHAMAS'ta Filistin halkının Kuvâ-yı Milliyesi olarak görev yapmaktadır.Dolayısıyla bu manada bakmak gerekir."

"Filistin halkını desteklememiz farzdır"

Filistin halkının çok mazlum ve çok mağdur durumdaolduklarını söyleyen Dursun, "Bütün dünyanın bu sorunun çözümüne el atmasıgerekiyor. Bizlerde onları desteklemek durumundayız. Müslümanlar olarak buüzerimize farzı ayndır. Filistin halkını desteklememiz, onların bu manadakisıkıntılarına derman olmamız ve onlara her türlü maddi manevi olarak destekolmamız gerekmektedir. Zaman bu zamandır. Bütün Müslümanlar aralarındakiihtilafları bir kenara bırakarak güç birliği yaparak bu manada o mazlum vemağdur Filistin halkının yanında olmak durumundadır." ifadelerinikullandı.

"Bu bir savaş değil, soykırımdır"

Siyonist işgal rejiminin şu an Gazze'yi ablukaya alarak su,elektrik, ilaç ve gıda ambargosu uygulayıp Filistinlileri açlığa mahkûmettiklerine dikkat çeken Dursun, şunları söyledi:

"Bu bir savaş değil bir katliamdır, bu bir soykırımdır.Dolayısıyla savaş dedikleri bu soykırım ve katliamı yapan o güç odaklarınınmuvaffak olması mümkün değildir. Zira zulüm ile abat olunmaz. Maddi ve maneviolarak tüm dünya Müslümanları güç birliği yapmalıdır. Bu olay dünyadakiMüslümanların dirilişine ve uyanışına vesile olacaktır. İslam ülkelerinin deaklını başına alarak, güç birliği yapmaları ve mümince bir tavır içerisinde busavaşı bitirmeleri ve oradaki o masumların dertlerine deva olmalarıgerekiyor."(İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *