image

Günlerdir işgalci Siyonist rejimin Filistin'in Gazze şehrinde masum halka yönelik sürdürdüğü acımasız bombardımanı protesto etmek ve işgalcilere karşı direniş gösteren hamasa dua etmek amacıyla vatandaşlar, yatsı namazında Terece Camii'nde bir araya geldi.

Kılınan yatsı namazından sonra cami imamı Emrullah Kavak tarafından Fetih suresi okundu. Akabinde filistinliler için dualar edildi.

Programda konuşan cami imamı Kavak, Filistin'de yaşanan zulmü te'lin ederek, "Peygamber Efendimiz bir hadislerinde, "Müslümanlar bir bedenin azaları gibidir. Biri acı çekse bütün beden acı çeker." demişler. İşte biz Müslümanlar, bu bedenin bir parçası olarak Filistin'de yaşanan acıyı kalbimizde hissediyoruz." dedi.

"Savaşın bile bir hukuku var ama Siyonistlerde o da yok!"

Kavak konuşmasının devamında, "Peygamber Efendimiz savaşa giden sahabelerini defalarca uyarmıştır: "Savaş için bir yere girdiğinizde sakın ola çocuklara dokunmayın, kadınlara dokunmayın, yaşlılara dokunmayın, ibadet edenlere ve ibadet makamlarına dokunmayın, kendi bağında bostanında bahçesinde çalışana dokunmayın." demiştir. İslam'ın savaş hukuku budur. İslam bunu gerektirir. Resulullah defalarca muamelatı ile de bunu göstermiştir. Fakat bugün biz işgalcilerin kendi kanallarından beyan ettiklerinden öğreniyoruz ki, bu barbar siyonistlerin komutanları; askerlerine verdikleri emirlerde, her şeyin serbest olduğunu bütün zulümleri yapmakta izinli olduklarını söylediklerini görüyoruz. Orada en büyük insanlık dramının yaşandığına şahit oluyoruz. İnsanların elektrik, su ve yaşama hakkı gibi en temel haklardan mahrum bırakıldıklarını görüyoruz. ifadelerini kullandı.

Vatandaşlar, okunan Fetih Suresi'nden sonra topluca dua ederek, Allah'tan Filistinlilere yardım ve Siyonistlere lanet dilediler. MUHARREM KAYIK 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *