image

Ülkemizde bir türlü önlenemeyen ırkçılık dalgası sosyal barışı, halkın huzurunu tehdit eder hale geldi. Her gün yeni bir çirkinliğe imza atan ırkçılar bu defa ilimiz Batman’da ortaya çıktılar. Akyürek Mahallesinde bulunan taziye evinin duvarında Nazi işareti bırakan ırkçılar, iç savaştan kaçıp ülkemize sığınmış ve halkla kaynaşmış Suriyelileri hedef alarak, aynı yere, “Araplar Defol” sloganını yazdılar.

Olaya tepki gösteren mahalle sakinleri, Batman’ın huzurunu, iç barışını hedef alan bu çirkin girişimin sorumlularının bir an önce bulunup cezalandırılmasını istediler.

Türk, Arap, Kürt, bütün Müslümanların kardeş olduğunu belirten mahalle sakinleri, “Bu yazı birkaç ırkçının işi. Suriyeliler bizim din kardeşlerimizdirler. Onlarla kardeşçe yaşıyoruz. Mahallemizin duvarlarına bu sloganı yazanlar Peygamber Efendimizin de Arap olduğunu bilmiyorlar mı? Ayrıca bu bölgenin yerlisi on binlerce Arap vatandaş da var. Huzurumuzu tehdit edip halkın arasına kin ve nefret tohumları eken bu ırkçıların bir an önce bulunup cezalandırılmalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı. HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *