image

Atatürk İlkokulu 3/B sınıfı öğrencileri; 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nü kutlamak, hayvan sevgisi ve hayvanları koruma konusunda farkındalık kazanmak amacıyla öğretmenleri ile birlikte Batman Belediyesi hayvanat barınağına gezi düzenlediler.

Etkinlikte öğrenciler, hayvan barınağındaki kedi ve köpekler ile bir araya geldi. Personel eşliğinde barınağı gezen öğrenciler, sokaklardan kurtarılan hayvanlarla hoş zaman geçirerek, hayvanları sevdiler.

Ziyaret hakkında konuşan sınıf öğretmeni Siraç Akçay. “Minik yüreklere doğa koruma bilinci, hayvan sevgisini aşılayarak ve tüm yaşamları boyunca hayvanlarla olan bağlarını kuvvetli olabilmesini sağlamak, hayvanların beslenmeleri ve bakımları hakkında bilgi sahibi olmalarını istedik.” dedi.

Hayvan barınağı Başhekimi Veteriner Kerem Oğrak, öğrencilerin ziyareti sebebiyle mutlu olduklarını belirterek, “Bizden çok fazla şey istemiyor bu hayvanlar, sadece biraz sevgi, biraz su ve biraz da yiyecek hepsi bu. Bunları yapamıyorsak bile hayvanlara en azından kötü davranmamalıyız.” dedi.

Akçay, gezide çocukların hayvanları yakından gözlemleme şansı bulduklarını ve hayvanların yaşama hakkı konusunda hayvanlara karşı olumlu tutum ve davranış edinim süreçlerinin zenginleşmesini sağlanmaya çalıştıklarını söyledi.

Siraç Akçay öğrencilerle yaptıkları etkinlik hakkında, “Gezimizin amacı; evrende insanlardan başka canlılar olduğunu anlamak, onların yaşam alanlarına müdahale etmemek, yaşama hakkına saygı duymaktır. Bu bağlamda öğrencilerimle beraber Hayvan Barınağı gezisi yaptık.” dedi.  

Akçay açıklamasının devamında, “Hayvanlar hayatımızda oldukça önemli bir yere sahiptirler. Öğrencilerimizi bu bilinçle ve hayvan sevgisi ile yetiştirmek istiyoruz. Öğrencilerimize Hayvanları Koruma Günü etkinliği kapsamında Batman Belediyesi Hayvan barınağını gezdirerek, çocukların hayvanlarla bağ kurmasını sağlamaya çalıştık. Getirdikleri mama-yiyeceklerle hayvanları beslemelerini sağlayarak, öğrencilerin hayvanların beslenmesi ve bakımı hakkında bilgi sahibi olmalarını sağladık. Hayvanlara daha iyi nasıl davranılacağını öğretmeye çalıştık. Öğrencilerimiz, sokaktaki hayvanlarla bugünden sonra sürekli ilgileneceklerine, onları aç, susuz ve sevgisiz bırakmayacaklarına söz verdiler. Batman Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü İbrahim Elğay, Başhekim Veteriner Kerem Oğrak ve personellerine çocuklarımıza hayvanlar hakkında verdikleri o güzel bilgiler için, göstermiş oldukları sıcak ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ederiz.” dedi. MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *