image

Son yıllarda gerek Türkiye'de gerekse de dünyanın pek çokyerinde depremler, seller gibi ciddi musibetlerin yaşandığına dikkat çekenAltun, bu musibetlerin çok sayıda insanın ölümüne neden olduğunu aktardı.

Bela ve musibetlerin dayandığı birtakım sebeplerin olduğunuvurgulayan Altun, Müslümanların bela ve musibetleri bir doğal afet olarakgörmemesi gerektiğini ifade etti.

Yeryüzünün bir sahibinin olduğunu, insanların asla başıboşbırakılmadıklarını dile getiren Altun, Müslümanların bela ve musibetlerdençıkaracakları çokça ders ve ibretlerin olduğunu kaydetti.

"Musibetlerin tümü insanın kendi elleriyleyaptıklarından dolayıdır"

Musibetlerin bir nasihat, ikaz olduğunun altını çizen Altun,"Allah Teâlâ Kur'an'ı Kerim'de, 'Yeryüzünde cereyan eden musibetlerin tümükendi ellerinizle yaptıklarınızdan dolayıdır ve Allah yaptıklarınızın çoğunu daaffediyor' buyuruyor. Musibetler insanların yaptıkları zulümler, cürümler,günahlar sebebiyle ilahi bir ikaz olarak algılanması lazım. Ayeti kerime budersi bize veriyor." dedi.

"Musibetler gafletten uyanmamız için ilahi birikazdır"

Kimi insanların televizyon ekranlarında yaşanan büyükmusibetleri doğal afetlermiş gibi topluma lanse ettirmeye çalıştığını belirtenAltun, "Bu musibetlerin bilinmeyen sebeplerden olduğu söyleniyor. OysaAllah Teâlâ kullarının gafletten uyanması, Allah'a rücu etmesi, Allah Teâlâ'yayönelmesi; zulümlerinden, günahlarından vazgeçmesi için ciddi bir ikazdırbunlar. Böyle okumak gerekiyor." diye konuştu.

"Yasalarını kala almadan yaşanan bir hayata Allahgöz yumar mı?"

Günümüzde sadece deprem, sel gibi musibetler değil toplumolarak manevi musibetler de yaşadıklarına dikkat çeken Altun, şöyle devam etti:

"Allah'ı dinlemeden, Allah'ın yasalarını, kanunlarınıkala almadan yaşanan bir hayata Allah göz yumar mı? Allah kabul eder mi? Şu ansokaklarımız çok kirli. Nesil elimizden gidiyor. Namazsız bir nesil yetişiyor.Allah'ın helal ve haram sınırlarının dışına çıkan maalesef bir toplumla karşıkarşıyayız. Dolayısıyla bu büyük musibetler ilahi ikazlardır. Bilelim ki bukâinatın bir sahibi vardır. Allah bizden itaatsizliği kabul etmiyor. Allah bizikulluk için yaratmıştır. Bize düşen bu afetleri, musibetleri böyle algılamak vekâinatın sahibine kul olduğumuzu itirafında bulunarak tövbe ve istiğfarlarımızıçoğaltmak suretiyle Allah'a dönmemiz gerekiyor."(İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *