image

Batman Belediyesi işçi alım duyurusunu geçen günlerde ilan etti. Yapılan ilanda işçi alım şartlarında belirtilen özel şartlar daha önceki alımlarda uygulanmadığı gibi yeni çıkarıldığı için birçok kişi alıma başvuramadı.

 İKAMET ŞARTI ÇOK KISITLAYICI”

İşçi alımı için başvuru yapmak isteyen Ömer Faruk Şahin alım şartlarında uygulanan özel şartlardan dolayı başvuramadığını belirterek, “Batman belediyesinin işçi alımında önümüze engeller çıkıyor. Başvuru yapamıyorum. İkametgahım Gercüş’te gözüktüğü için başvurumu yapamıyorum. İkametgâh şartı alan olarak çok dar. Ben 20 yıldır Batman’da yaşıyorum evimde burada. Tarımsal işlemlerden dolayı ikametgâhım Gercüş’te gözüküyor ama aslında dediğim gibi ben 20 yıldır Batman’da yaşıyorum.” şeklinde konuştu.

 “29 YAŞ SINIRI ÇOK DÜŞÜK”

Özel başvuru şartlarında yaş sınırının geriye çekilmesinden dolayı yaşa takıldığını aktaran Şahin, “Birde yaş sınırlamasından dolayı baş vuramıyorum. Daha önceki başvurularda yaş sınırı 36 idi şu an 29 yaşına indirildi.  3 Ekim doğum günüm yani bugün. Ben bir gün ile iş başvurusunda sorun yaşıyorum bunun için gerekenlerin yapılmasını ilgili makamlardan rica ediyorum. Geçmiş alımların hiçbirinde bu şartlar yoktu. Bu şartlar alımları çok kısıtlıyor. Benim gibi binlerce genç var.” dedi.

“GENELDE HİÇBİR ALIMDA BU KADAR DÜŞÜK BİR YAŞ SINIRI OLMAZ”

Belediye işçi alımlarına başvurmak isteyen Selman Arslan’da yaş sınırlamışına takılarak başvuru yapamadığını söyleyerek, “Belediyenin işçi alımına başvurumu yapamıyorum. Yaşım 32 ve yaş sınırı 29 yapılmış. Neden böyle bir kural koyulmuş? Benimde herkes gibi işe başvuru imkânım olmalı. Daha önceden böyle düşük bir yaş sınırı olmamıştı. Neden şimdi oldu? İnsanın aklına başka şeyler geliyor. Acaba neden bu yaş sınırı var? alımlara başvurmak istiyorum. Şartların biraz daha genişletilmesi gerekiyor.”

İlçede ikamet eden Barış Doğan ikamet şartından dolayı başvuramadığını belirterek şartların genişletilmesini istedi.

“İKAMET ŞARTI BÜTÜN İLİ KAPSAMALI”

İkamet şartının sadece merkez ve merkeze bağlı köylerden yapılması, Batman’a bağlı ilçelerde ikamet edenlerin başvuramayacağı anlamına geldiğini ifade eden Doğan, “Yapılan işçi alımında başvuru yapamıyorum. İkametgâhım ilçede olduğu için. Ama ben Batman merkezde yaşıyorum bu nedenle başvuru yapamıyorum. Bende başvuru yapmak, şansımı denemek istiyorum. İlçelerin de dahil edilmesi gerekiyor. Bunun için gereğinin yapılmasını istiyorum.” dedi.  EKREM GÜLŞEN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *