image

Tarım ve Orman Bakanlığının aldığı karar doğrultusunda Türkiye geneli yapılan Güvenli Gıda denetimleri ilimizde de yapıldı. Süt ve süt ürünleri olarak hizmet veren bir işletmenin denetimini yapan Batman Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şanverdi denetim sonrası açıklamalarda bulundu.


Gıda Denetim Personelleri ile birlikte denetime katılan İl Müdürü Mustafa Şanverdi, “Tarım ve Orman Bakanımız sayın İbrahim Yumaklı beyin talimatıyla ülke genelinde gıda denetimi seferberliği başlatılmıştır. Bizler de Batman Tarım ve Orman İl Müdürlüğü olarak ilimiz geneli yapmış olduğumuz normal gıda denetimlerine ek olarak bu hafta et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri ve yumurta üreten, paketleyen işletmeleri arkadaşlarımızla beraber denetlemeye başladık.” dedi.

“62 İŞLETMEYE İDARİ YAPTIRIM UYGULADIK”

İl geneli denetimlerde binlerce işletmenin denetlendiğini belirten Şanverdi, “Bugün bir süt işletmemizi denetledik. Biz genelde ilimizde merkezde 19 toplamda 29 arkadaşımızla beraber 2023 yılında toplam 3 bin 235 denetim gerçekleştirdik. Yapmış olduğumuz denetimlerde 62 tane işletmeye idari yaptırım kararı uygulamak zorunda kaldık. Bizim bu tip işletmelerde amacımız iki hafta sürecek olan 2-13 Ekim arası sürecek olan bu denetimlerde amacımız işletmelerimize ceza yazmak değil. İşletmelerimize rehberlik etmek onları kontrol altına almak ve bu anlamda ilimizde güvenli gıdaya ulaşabilme noktasında asgari teknik ve hijyen şartlarını sağlayıp sağlamadıklarını kontrol etmek.” ifadelerini kullandı.

 “GÜVENLİ GIDAYA ULAŞIM İÇİN GEREKLİ TÜM ÇALIŞMALAR YAPILACAK”

Güvenli gıdaya ulaşma konusunda her türlü çalışmanın yapılacağını aktaran Şanverdi, “İl müdürlüğü olarak bünyemizde bulunan arkadaşlarımızla birlikte tüm işletmelerimiz ziyaret edilecek. Denetimlerde aksi durumda hareket edenlere, asgari teknik ve hijyen şartlarını sağlamayanlar ile ilgili ihtar ve yaptırımlar uygulanacak. İşletmelerimize daha iyi gıda üretimi ve hijyen şartlarında nasıl üretim yapılacağı hususlarında gerekli rehberlik çalışmaları yapılacaktır.” diye konuştu.

Denetimlere katılan İl Müdürü Mustafa Şanverdi Süt ve Süt ürünleri işletmesinin denetimleri yapıldıktan sonra analizlerin incelenmesine geçildi. VEYSİ GÜLTEKİN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *