image

Proje ve ziyaretler ile ilgili bilgi veren Gazi YİBO okul yönetimi, “Projemiz, Vizyon Belgesi’nde belirtildiği üzere eğitimde farklılık ve yeniliklerden yararlanmak için yurt içindeki imam hatip okullarıyla kardeş okul çalışmaları yapılması, okullar arasında materyal paylaşımı, öğretmen ve öğrenci ziyaretleri gerçekleştirilmesi öğrencilerin insani değerlere sahip bireyler olarak yetişmesine katkı sağlayacaktır.” dedi.

Hedefimiz Kanaat Önderleri Yetiştirmektir

Okul yönetiminden yapılan açıklamanın devamında, “okulumuz vizyon ve misyonunda yer verdiğimiz hedefimiz, öğrencilerimizi değişen, dönüşen, dönüştürebilen kanaat önderleri olarak yetiştirmektir. 21.yüzyılın gelişen ihtiyaçlarına cevap verecek niteliklere sahip, değişime ve gelişime açık, içinde bulunduğu toplumu ve dünyayı algılayabilen, soran, sorgulayan, sorumluluk taşıyan, karşılaştığı problemleri çözebilecek analitik bir mantığa ve özgüvene sahip mesleki formasyonunu almış bireyler yetiştirme hedefimize bu projenin ciddi anlamda katkı sağlayacağına inanmaktayız.” denildi.

Okul yönetimi açıklamasına, “Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Programı ile öğrencilerin ülkemizin tarihi ve kültürel zenginliklerinin farkına varması, farklı bölgelerin yaşam koşullarını daha yakından tanıması, sosyo-kültürel açıdan birbirlerini tanıması ve kardeşlik duygularının gelişmesi, milli ve manevi değerlerle kuşanması sağlanacaktır.” ifadelerine yer verdi.

Projenin farklı kültür çevrelerinde yetişmiş olan öğrencilerin sosyo-kültürel açıdan birbirlerini tanımalarının farklı kültürel yapılarla kardeşlik duyguları içinde bir arada yaşama bilincinin güçlenmesine katkıda bulunacağını belirten okul idaresi, “öğrencilerde farklılıklara saygı duyma farkındalığının oluşması amaçlanmaktadır. Öğrencilerin toplumsal sorumluluk ve gönüllülük faaliyetlerine katılmalarının okul, yakın çevre ve paydaş iş birliğinin artırılmasına ve okullar arası iş birliklerinin geliştirilmesine katkı sağlayacağı düşünülmektedir. dedi.

Okul idaresi proje ile ilgili açıklamasının devamında şunları aktardı: “Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Programı sayesinde, öğrencilerimiz hayatının elli yılını dünyanın pek çok bölgesine seyahat ederek geçiren Türk Gezgin Evliya Çelebi gibi bir yandan gezdiği gördüğü yerleri tanıyacak bir yandan da kültürel birikimleri artacaktır. Öz kültür farkındalığı ile birlikte proje sayesinde tanışıklıkları oluşan öğretmen ve öğrencilerimiz arasında gönül bağı kurulacaktır. Ziyaret edilen illerdeki çeşitli meslek gruplarından kişilerle tanışma ve görüşmeler, öğrenci ve öğretmenlerin motivasyonu arttırarak girişimcilik yönünden faydalı olacaktır. Tarihi mekânlarda yapılan ziyaretlerde matematiksel bağlamlar, tarih bilinci, çevreci yaklaşım, biyoçeşitlilik konularında farkındalık oluşturmak için bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda çalışmaların yapılması planlanmaktadır.” HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *