image

Batman Valiliği ve Sason Kaymakamlığı tarafından Bal, Ceviz, Çilek ve Yayla Festivali kapsamında fotoğraf sanatına destek vermek ve Sason ilçesine ait tarihi, coğrafi, kültürel zenginliklerini mekân veya doğa kapsamında en iyi yansıtacak fotoğrafları gün yüzüne çıkarmak ve fotoğrafçılığı bir anlatım dili olarak özendirmek için yapılan Ulusal ''SASON'UN İZDÜŞÜMÜ'' fotoğraf yarışmasına 100’den fazla fotoğrafçı tarafından 300’den fazla fotoğraf gönderildi. Gelen çok başarılı fotoğraflar arasından jüri üyeleri en iyi fotoğrafları seçmekte zorlandı.

Yarışmada Batmanlı fotoğraf sanatçısı Orhan KARTAL birinci oldu. Sason kültür ve turizm gönüllü elçisi ve İnsani Yardım Vakfı Temsilcisi Sabahattin ATALAY ikinci olurken üçüncülüğü ise AFIAP Unvanlı Batmanlı fotoğraf sanatçısı Tarhan İRTEM aldı. Ayrıca her üç fotoğrafçının da fotoğrafı sergilemeye değer bulundu.

Yarışma sonucunda ödül kazanan fotoğrafçılara; Bal, Ceviz, Çilek ve Yayla Festivali kapsamında törenle ödülleri verildi. Yarışmada birinci olan Fotoğraf Sanatçısı Orhan KARTAL’a, İkinci olan Sabahattin ATALAY’a ve üçüncü olan fotoğraf sanatçısı Tarhan İRTEM’in ödülünü Batman Valisi Ekrem CANALP tarafından verildi. Daha sonra seçilen fotoğrafların bulunduğu fotoğraf sergisi davetliler tarafından büyük bir beğeni gezildi.

M. ŞERİF DURMAZ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *