image

Belediye İmar Müdürlüğünden bilgi aldıklarını belirten Batman Tüm Emlakçılar Birliği Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Emin Değirmenci, 15 yıldır bekledikleri projenin artık son aşamaya doğru geldiğini ifade etti. Değirmenci, yakın zamanda törenle tapuların dağıtılacağının müjdesini verdi. Değirmenci ayrıca, yeni, imar alanlarındaki arazilere bu sene kimsenin ürün ekmemesi çağrısında bulundu.

“BATMAN ARTIK SADECE KUZEYE DEĞİL, HER TARAFTAN GELİŞECEK”

Batman’ın makus talihi olan geçmişteki imar projelerinin aksine yeni projelerin şehrin tümünü kapsadığını belirten Başkan Değirmenci “Batman’ın ilk yerleşim yerinden hep kuzeye doğru imarlar açıldı ve şehir kuzeye doğru gelişim sağladı. Ancak, önceki Valimiz ve Belediye Başkan Vekilimiz sayın Hulusi Şahin’in başlattığı yeni projelerle Batman’ın, geri kalmış; Hilal, Bağlar, Beşevler, Çay, Yeşiltepe, Huzur, Güneykent, Karşıyaka, Çamlıca, Hürriyet, Seyitler ve İrmi bölgelerine fark gözetmeksizin herkese eşit şekilde 6 kat imar vermesi ile bölgedeki tüm mahalle sakinlerini sevindirdi” dedi.

MESAFELERİ KISALTACAK, ŞEHRİ RAHATLATACAK PROJE

Değirmenci, 50 dakika ile 1 saatlik yolların 5 dakikaya inmesinin bu projeye bağlı olduğunu söyledi.

Açıklamada, Balpınar, Zorköy, Segirkan ve çevre köylerde yetişen yerli ürünlerin Hal’e 50-60 dakika yerine 5 dakikada yetişmesi, şehre köylerden giden araçların trafiği tıkamaması, kenar mahallelere ve köylere olası aciliyet durumlarındaki kamu araçlarının daha hızlı ve etkin ulaşabilmesi için Otogar, hal Balpınar Kavşağı bağlantı çevre yoluna bir an önce başlanması istendi.

Her geçen gün büyüyen ve gelişen Batman’da, Batman Belediyesinin önemli planlamalarından olan ‘Otogar-Üniversite-Balpınar Yol Projesi’nin hayata geçirilmesi bekleniyor. Şehrin trafiğini ve ulaşımını büyük ölçüde rahatlatacak olan 6 kilometrelik yolun yapımıyla geri kalmış mahallelerinde kalkınacağını belirten vatandaşlar ise “sayın Valimizin de önem verdiği mesafeleri kısaltacak, şehri rahatlatacak projenin hayata geçirilmesini dört gözle bekliyoruz” dediler.

Batman Şehirlerarası Otogarından başlayan bu iki yol hakkında konuşan vatandaşlar “Otogardan başlayan ve biri yeni yapılacak olan 500 yataklı Batman Şehir hastanesi ile diğeri de Komando, İkiztepe Köyü ve mezarlığı (Gırbereşk), Balpınar ve Üniversite kavşağına bağlanacak olan yol tamamlanmış olacak. 6 kilometrelik otogar-üniversite bağlantılı yolun tamamlanası bu bölgelere mesafeleri kısaltacak, tasarruf sağlayacak, zamanlamada ve şehrin trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak. Şehrin geri kalmış bölgeleri canlanacak, 50 dakikalık yol mesafesi 3-5 dakikaya inecek. Ayrıca hiçbir yapı veya bina yıkımı da olmadan bu proje milletimize büyük fayda sağlayacak” dediler. MUHARREM KAYIK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *