image

Kültür İl Müdürlüğü Konferans Salonunda ''Hz. Peygamber, İman ve İstikamet'' konulu programda konuşan Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Mevlid-i Nebî haftasının hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Mevlidi Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri haftasını bir arada kutlamanın heyecanını yaşadıklarını ifade eden Nasıroğlu, "Rabb'im emeklerinizi zayi etmesin, çalışmalarınızı bereketlendirsin. İslam’ın öğrenilmesi, öğretilmesi ve hakkıyla yaşanmasına kendini adayan ve aramızda olmayan din alimlerine ve hocalarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Hayatta olanlara da sağlık, sıhhat, afiyet diliyorum." dedi.

Ecdadın camilerde din hizmeti ifa eden hocaları, 'hayra hizmet edenler' olarak adlandırdığını anımsatan Nasıroğlu şunları söyledi:

"Camiler ve Din Görevlileri haftası aslında bir hafta olmamalı. Biz elli iki hafta eğer hocalarımızı, din görevlilerimizi yanımızda görüyorsak o zaman bu 52 haftanın da sizin haftanız olması lazım. Üç yüz altmış beş günün de sizin gününüz olması lazım çünkü sizler en güzeline layıksınız.  Bizler sizlere ne kadar hizmet edersek, siyaseten sizlere ne kadar yardımcı olabilirsek, sorunlarınıza ne kadar çözüm bulabilirsek o derece mutlu oluruz.  Bir iki arkadaşı ziyarette de dile getirdim. Bizim özellikle bu camilerin ihtiyaçlarıyla ilgili külliyelerin ihtiyaçlarıyla ilgili bir proje yapmamız lazım dedim. Yani gelir getirici bir şey yapmamız lazım. İnşallah Batman'da size bir müjdeyi de vermek istiyorum. Camilerin ve külliyelerin ihtiyaçlarını giderecek olan gelir getirici bir projeyi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Örnek Sultanahmet Camisine bakıyorsunuz. Yanında bir tane kapalı çarşı var. Bu gelir getirici vakıflar sürekli o yapıyı maddi olarak ayakta tutar.  Son dönemde çok fazla camiler yapılıyor. Medreselerimiz keza. Ama bunları yaparken bunlara gelir getirici bir şeylerde kazandırmamız lazım. Burada ben hepinize sesleniyorum. Hani sizlerin de önerisi varsa lütfen gelin bizimle de paylaşın."

 Din adamlarının kutsal bir görevi ifa ettiklerini dile getiren Nasıroğlu, "Siz değerli hocalarımız bizim geleceğimiz olan çocuklarımızı ve   gençlerimizi yetiştiren son derece kutsal bir görevi yerine getiriyorsunuz. Dolayısıyla sizlerin bu konuda desteğine de ihtiyacımız var." şeklinde konuştu.

Ardından konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen ise Peygamber Efendimiz'in örnekliğini en iyi şekilde anlayıp hayatımıza tatbik etmemiz gerektiği söyledi. MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *