image

Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) Uzmanı Doktor Celal Ayral, kan vermenin insan bedenine verdiği faydalar hakkında İLKHA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Kan vermeye alışan bir vücudun herhangi bir kan kaybında kişinin hızlı bir şekilde kan kaybını telafi edebildiğini belirten Ayral, kişinin bedenine faydası olduğu gibi toplumsal olarak faydasının olduğunu ifade etti.

Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) Uzmanı Doktor Celal Ayral

Ülkenin çok fazla kan ihtiyacının olduğuna vurgu yapan Ayral, bir kan hücresinin ömrünün 120 gün olduğunu, 120 gün sonra ise bu kan hücresinin parçalandığını anlattı.

Kan verildiği vakit, yaşlanmış olan hücrelerin kanla beraber vücuttan ayrıldığına dikkat çeken Ayral, bu kez vücudun taze kan hücreleri ürettiğini, bu durumun ise kişinin zinde kalmasına, daha dinç olmasına ve ömrünün uzun olmasına vesile olduğunu kaydetti.

"Hacamat ile kan vermek aynı görevi görmüyor"

Kan vermenin vücuda sağladığı yararlarının saymakla bitmeyeceğini ifade eden Ayral, kan vermenin hem kişiye hem de topluma ciddi faydasının olduğunu belirtti.

Hacamat ile kan vermenin arasındaki farkı da anlatan Doktor Celal Ayral, hacamat tedavisinin ise sadece kişiye faydasının bulunduğunu belirtti.

Hacamatın da insan sağlığına çok sayıda faydasının olduğunu dile getiren Ayral, hacamat ile kan vermenin aynı görevi görmediğinin altını çizdi.

"Bazı hastalıklarda hacamattan çok kan vermek daha faydalı"

Ayral, "Bazı hastalıklarda hacamattan çok kan vermek daha faydalıdır. Mesela kalp hastası bir insanın hacamat yapmasını tavsiye etmiyoruz. Kan verme kalbin yükünü azalttığı için kalp hastalıkları açısından daha faydalıdır. Hacamat ise ağrı olan lokal yerler için yapılmaktadır." dedi.

"6 ayda bir kan vermeyi, yılda bir defa da hacamatı öneriyorum"

Kan verme ve hacamat yapma uygulamasının kendi içinde faydaları olmakla birlikte her birisinin uygulama durumunun farklı olduğuna işaret eden Ayral, şöyle devam etti:

"Halka kan vermelerini tavsiye ediyorum. Kan vermek vücut yükünü boşaltmakta, vücuda kan yapmayı alıştırmaktadır. Kan vermek antrenman gibidir. Kan veren kişide hastalık sayısı daha az olur. Özellikle kronik yorgunluğu olanlara kan vermeyi tavsiye ediyorum. Kan değeri yüksek olan hastaları 6 ayda bir kan vermeye, yılda en az bir defa da hacamat yapılmasını tavsiye ediyorum." (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *