image

Batman Barosu, geçtiğimiz günlerde daha evvel davasına baktığı müvekkili tarafından öldürülen avukat M. Erdal Çam cinayetini kınamak ve avukatlara yönelik gerçekleşen saldırılara tepki göstermek için bir basın açıklaması yaptı.

Batman adliyesi önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına kendisi de avukat olan HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı da katıldı.

Son yıllarda avukatlara icra ettikleri mesleklerinden ötürü gerçekleşen saldırılardan örnekler verilen açıklamanın sonunda avukatlar, taleplerini şöyle dile getirdi:

“Acil talebimiz şudur: Yeni yasama döneminde, Anayasa’nın 98. ve TBMM İçtüzüğü’nün 104. ve 105. maddeleri uyarınca Meclis Araştırması açılmalı, konuyla ilgili TBMM Araştırma Komisyonu kurulmalıdır. Türkiye Barolar Birliği’nin Adalet Bakanlığı’na sunduğu öneriler kapsamında, gerekli düzenlemeler acilen hayata geçirilmelidir. Devletin tüm kurumlarında ve yurttaşlarda, avukata yönelik şiddetin engellenmesiyle ilgili farkındalık yaratılmalıdır.

Tek bir kayba daha tahammülümüz yok. 180 bin avukat olarak bizler, Barolarımız ve Türkiye Barolar Birliği olarak; avukata yönelik şiddetin normalleşmesine izin vermeyecek, ortak mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz.

Meslek şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Bilinsin ki mesleğimizi de, meslektaşlarımızı da, yurttaşlarımızın hakkını da sahipsiz bırakmayacağız.

Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.” MUHARREM KAYIK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *