image

Kur'an Nesli Platformu Batman Koordinatörlüğü, 26 Eylül’de kutlanacak Mevlit Kandili münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Besmele ile mesajına başlayan Kur'an Nesli Platformu Batman Koordinatörü Rıdvan Üzümcü, “Yüce Allah, tarih boyunca insanlığın dünya ve ahiret saadeti için onlara rehberlik edecek peygamberler göndermiştir. İşte Mevlit Kandili; insanlığa hakkı, hakikati, adaleti, merhameti anlatan; hukuku, hikmeti ve güzel ahlakı gösteren bu nebevî silsilenin son peygamberi Hz. Muhammed (s.a.v.)’in dünyayı teşrif ettiği gecedir.” ifadelerini kullandı.

Allah Resulü’nün gelişiyle hem ferdî hem toplumsal hem de evrensel düzeyde, zihin, fikir ve ahlak planında tarihin en büyük inkişaf ve inkılabının yaşandığını vurgulayan Üzümcü, “ Nitekim cehaletin, zulmün hâkim olduğu, merhametin, erdemin, hikmetin kaybolduğu, güçlünün zayıfı ezdiği bir toplum ve dünya; ilmin, adaletin ve merhametin aydınlığında asr-ı saadete dönüşmüş, cahiliye anlayışının girdabında yolunu ve değerlerini kaybeden insanlar; kardeşliğin, erdemin, ahde vefanın ve bütün iyi davranışların en güzel örnekleri olmuştur.” dedi.

Üzümcü mesajında, “Bugün yine savaşlar, işgal, sömürü, bunalım, ümitsizlik, güvensizlik girdabında; hukuku, huzuru ve yolunu arayan günümüz insanı, Hz. Muhammed’in getirdiği hakikat ilkelerine, onun ahlâkına, rehberlik ve örnekliğine, her zamankinden daha fazla muhtaçtır. Zira başta İslam âlemi olmak üzere dünyanın yaşadığı tüm sorunların temelinde, Kur’an’ın bilgiyi, hikmeti ve hakikati gösteren yolundan, âlemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimizin sünnet-i seniyyesinden uzaklaşmanın olduğunu görmekteyiz. Dolayısıyla günümüz insanının ve dünyanın özlediği değerler, huzur ve güven; Hz. Peygamberin insanlığa tebliğ ettiği hakikatler ile mümkün olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Peygamberimizin insanlığa sunduğu hakikatleri bugüne taşımak gerektiğini vurgulayan Üzümcü, “Bu sebeple hayatı ve üstün ahlak ilkeleriyle çağlara rehberlik eden Hz. Peygamber ile anlam bulan hakikat ve değerleri, yani sünnet-i seniyyeyi, yine onun, vahyin evrensel mesajlarını insanlığa öğretirken takip ettiği ilim, hikmet, güzel öğüt merkezli metot ve ilkelerle bugüne taşımak, biz müminlerin Allah’a, Resulüne ve insanlığa karşı en büyük vazifesidir.” dedi.

Üzümcü son olarak şunları söyledi: “Bu bağlamda öncelikle Peygamber efendimizi; sahih kaynaklardan iyi bir okuma yaparak en güzel şekilde tanımak ve anlamak, onun tebliğ ettiği vahyi, hayatımızda yaşanır kılarak en uygun yöntemle topluma ve yeryüzüne taşımak, onu sevmenin gereği ve göstergesidir. Bu duygu ve düşüncelerle bu kutlu doğumun, kardeşliğimizin güçlenmesine ve insanlığın kurtuluşuna vesile olması dileğiyle, İslam âleminin Mevlit gecesini tebrik eder; Rabbimizden bizleri kulluk ve iyilik üzere daim kılmasını niyaz ediyoruz.” EKREM GÜLŞEN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *