image

Batman’da işsizliğin had safhada olduğunu belirten HAKSİAD Batman Şube Başkanı Cemal Çetiz, bu sorunun esnaf kesimi başta olmak üzere birçok kesime zarar verdiğini söyleyerek yetkililerin bu konuda gerekli tedbirleri almasını istedi.

GERÇEKTEN BÜYÜK BİR İŞSİZ ORDUSUYLA KARŞI KARŞIYAYIZ

İlimizdeki yüksek işsizlik oranıyla ilgili kimseden ciddi bir çaba görülmediğini vurgulayan Çetiz, “Hepimizin malumudur, gerçekten büyük bir işsiz ordusuyla karşı karşıyayız. Bununla ilgili kimseden ses çıkmıyor, kimse kılını kıpırdatmıyor. Bizim beklentimiz hem belediyenin hem valiliğin hem de diğer kurumların bu konuda elini taşın altına koyup istihdama yönelik adımlar atmaları, işsiz ordusundan bir miktar eksiltmeleridir. Bununla ilgili; yaz aylarında yapılan gereksiz harcamalardan vazgeçmeleri, israftan kaçınmaları, bunlara ayıracakları miktarları halkın yararına ve işsizliği azaltmaları için harcamaları gerekmektedir diye düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

İSTİHDAM SAĞLANIRSA ESNAFA OLUMLU YANSIR

 İstihdam konusunun esnaf başta olmak üzere birçok kesimi etkilediğinin altını çizen Çetiz, “İstihdam sağlanırsa, esnafımız biliyorsunuz kan ağlıyor, günlerce siftah yapamayan esnafımız var, çalışmaya başlayan insanlar esnafımıza yönelik olumlu bir dönüş sağlamış olacak.” dedi.

FAİZSİZ KREDİ İLE ESNAFA YÖNELİK TEDBİRLER ALINMALI

Esnafın zor günler geçirdiğini hatırlatan Çetiz, esnafın mutlaka desteklenmesi gerektiğini vurgulayarak; “Faizsiz kredi ile esnafa yönelik tedbirler alınmalı, esnaf olarak bu durumun atlatması için devletin faizsiz kredi vermesi elzemdir. Esnafı desteklemek gerçekten her zaman için önemlidir. Esnafı desteklemediğin zaman, esnaf iş yerini kapatmak zorunda kalıyor. İç göç başlıyor. Başka şehirlere göç başlıyor ve orada da başka sorunlar meydana getiriyor. Bununla ilgili herkesin elini taşın altına koyup gerekli müdahaleyi yapması gerektiğini düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı. MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *