image

Batman Üniversitesi, Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyor.Amerika’da bulunan Güney Florida Üniversitesi ile iş birliği gerçekleştirenBatman Üniversitesi, öğrencilerine Amerika’daki öğrencilerle sanal gerçeklikgözlükleri ile eğitim verecek. Başlangıçta gastronomi, rehberlik ve turizmbölümlerinde yapılması planlanan eğitim, daha sonra tüm bölümlerde uygulanacak.

“Dünya öğrencisi yetiştirebilmek gayretindeyiz”

Öğrencilerini küresel ölçekteki yeniliklerle bir arayagetirmek istediklerini söyleyen Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdrisDemir, “Batman Üniversitesi olarak yine bir ilki gerçekleştiriyoruz. Türkiye’deilk olarak yapılagelen bir uygulama. Gastronomi, turizm ve rehberlik eğitimindesanal gerçeklik uygulamasını başlatıyoruz. Bunu Güney Florida Üniversitesi veBatman Üniversitesi iş birliği ile gerçekleştiriyoruz. Eğitimde yenilikçiyaklaşımları bu anlamda öğrencilerimizle buluşturuyor olmanın gururunu vesevincini yaşıyoruz. Kullanımın detayları ile ilgili bilgiyi Güney FloridaÜniversitesi Turizm Bölümü Dekanı hocamız verecek. Kendisini aynı zamandaüniversitemizin paydaşı ve hocası olarak görüyoruz. Burada yapmaya çalıştığımızşey Batman Üniversitesi öğrencilerini mühendislik, diş hekimliği, fen edebiyat,sağlık, iktisadi idari bilimler ve üniversitemizin faaliyet gösterdiği tümalanlarda küresel ölçekteki yeniliklerle bir araya getirip, buluşturupeğitimdeki son teknolojileri öğrencilerimizin istifadesine sunabilmek. Birbakıma dünya öğrencisi yetiştirebilmek gayretindeyiz” dedi.

“Sanal gerçeklik uygulaması ile eğitimde değişik bir yeregidiyoruz”

Öğrencilerin sanal gerçeklik gözlükleri üzerinden dünyamutfaklarına kolayca erişebileceğini belirten Güney Florida Üniversitesi TurizmFakültesi Dekanı Prof. Dr. Cihan Çobanoğlu da,“Batman Üniversitesi TurizmFakültesi ve Hasankeyf Meslek Yüksekokulu ile beraber hem Türkiye’de hemAmerika’da bir ilki gerçekleştiriyoruz. Sanal gerçeklik uygulaması ile eğitimdedeğişik bir yere gidiyoruz. Bu sanal gerçeklik gözlükleri ile 3 tane bizim, 3tane de Batman Üniversitesi'nin olmak üzere 6 tane değişik sanal gözlükleberaber öğrencilerimize hem gastronomi alanında hem de rehberlik alanındaeğitimlerini güçlendiren değişik programları başlatmış bulunuyoruz. Buvesileyle öğrencilerimiz hem hocalarından öğrenerek, bir de sanal gerçeklikortamında görerek eğitimlerini pekiştirecekler ve imkanlarının olmadığımalzemeleri yanlarında getirme imkanları olacak. Örnek vermek gerekirse az öncegastronomi alanında endüstriyel bir mutfağın nasıl olduğunu gördük. Öğrenci dahamutfağa girmeden bile bıçak çeşitlerini, fırın çeşitlerini, değişik et ve sosçeşitlerini orada görerek gerçek mutfağa girdiğinde çok daha çabuk öğrenmesinisağlayan teknoloji. Aynı zamanda örneğin bizim uygulama mutfağımız Türkmutfağına hitap eden bir mutfak. Bu uygulama sayesinde bir Çin mutfağını, Rusmutfağını veya Amerikan mutfağını hemen öğrencilerin yanına getirmek mümkün.Biraz önce de öğrenci arkadaşlarımız bunları ilk defa deneyimledir daha öncehiç kullanmadıkları şekilde. Aldığımız geri bildirimlerden anlıyoruz ki çokdaha gerçekçi ve kitaptan öğrendiklerinden farklı bir boyuta gittiklerinigördük” diye konuştu. İHA

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *