image

2013 yılında temeli atıldıktan sonra 2016 yılında yapımına başlanan Bayraklı Şehir Hastanesi'nin 2022 yılında tamamlanması bekleniyordu. Ancak o tarihten sonra sürekli hastanenin açılış tarihi ertelenmişti. Son olarak hastanenin açılışı için yeni bir tarih verildi.

622 bin 530 metrekarelik arsa üzerine inşa edilen bu dev hastane, 573 bin 546 metrekarelik toplam inşaat alanına sahiptir. Hastane toplamda 2 bin 60 yatak kapasitesine ulaşıyor. Şehir Hastanesi, modern tıbbi altyapısıyla bölgede önemli bir sağlık üssü olmayı hedefliyor.

Bayraklı Şehir Hastanesi Ne Zaman Açılacak?

Edinilen son bilgilere göre, Bayraklı Şehir Hastanesi'nin resmi açılışı için 27 Eylül tarihi belirlendi. Bu tarihin belirlenmesinin bir sebebi de var: TEKNOFEST!

 27 Eylül tarihi, TEKNOFEST İzmir etkinliğinin gerçekleşeceği tarih. Eğer programda son dakika bir değişiklik olmazsa, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, hastanenin resmi açılışını bizzat yapacak. Aynı gün içinde TEKNOFEST İzmir etkinliğine de katılacak olan Erdoğan, böylece hem sağlık alanındaki dev yatırımı hem de teknolojinin önemini vurgulamış olacak.

Hastane, 2 bin 60 yatak kapasitesi ve toplam 1 milyar 638 milyon TL yatırımla inşa edilmiştir. Hastanede, kardiyovasküler cerrahi, onkoloji, fizik tedavi, adli psikiyatri ile kadın doğum ve çocuk dallarında hizmet verilecektir. MURAT ORHAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *