image

Özel Batman Yaşam Hastanesi genel cerrahi uzmanı Op. Dr. Mehmet Kuba obezite ile ilgili yaptığı açıklamada, “Obezite, modern dünyanın giderek büyüyen bir sağlık sorunu haline geldi. Hem bireylerin hem de toplumların sağlığını ciddi şekilde tehdit eden bu sorunun üstesinden gelmek için çeşitli yaklaşımlar bulunsa da bazı insanlar için "metabolik cerrahi" olarak da bilinen özel bir çözüme başvurabilmektedir.” dedi.

Obezite, birçok ciddi sağlık sorununa yol açabilen vücut yağının fazla birikmesi durumunu ifade ettiğini dile getiren Uzman Op. Dr. Mehmet Kuba, “kalp hastalıkları, diyabet, yüksek tansiyon ve kanser gibi hastalıkların riskini artırır. Ayrıca, obezite yaşam kalitesini düşürebilir ve psikolojik stresi artırabilir. Metabolik cerrahi, obezite ve obezite ile ilişkilendirilen metabolik hastalıkları tedavi etmek için özel olarak tasarlanmış bir dizi cerrahi prosedürü içerir. Bu prosedürler, mide büyüklüğünü azaltarak veya bağırsakların emilimini etkileyerek kilo kaybını teşvik eder ve metabolizmayı iyileştirir. Bunun sonucunda, birçok hastada kilo kaybı ve metabolik hastalıkların iyileşmesi görülür.” dedi.

Obezite hakkında verdiği bilgilerin devamında Kuba, “Metabolik cerrahi, sadece kilo kaybı amacı gütmeyen obezite hastalarına da umut verir. Özellikle tip 2 diyabet gibi metabolik hastalıkları olan insanlar, bu prosedürlerin düzelme sağlayabileceği bir çözüm olarak metabolik cerrahiye yönlendirilebilirler. Ancak unutulmaması gereken bir şey var: Metabolik cerrahi, sadece cerrahi bir prosedür değil, aynı zamanda bir yaşam tarzı değişikliği gerektirir. Hastalar, sağlıklı bir diyet ve düzenli egzersizle birleştirerek cerrahi sonuçları en üst düzeye çıkarmalıdır.” ifadelerine yer verdi. 

Obezite ile ilgili açıklamanın sonunda Kuba, “Sonuç olarak bu prosedürleri düşünen herkesin, riskleri ve faydaları hakkında dikkatli bir şekilde bilgilendirilmesi ve sağlık profesyonelleri ile iş birliği yapması önemlidir.” dedi. MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *