image

Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Mehmet Salih Kaplan, yaptığı açıklamada zincir marketlerin haksız rekabetlerine karşı yerel esnafın dayanacak gücünün kalmadığını, bir an önce perakende ticaretin düzenlenmesi hakkında istenilen değişikliklerin hayata geçmesi gerektiğini belirtti.

ZİNCİR MARKETLER HAKSIZ REKABETE YOL VERİYOR

BESOB Başkanı Kaplan yaptığı açıklamada, “Esnafın ekonomik destekten yoksun biçimde zor durumda bırakıldığı koşullarda, tüm ilçelerde, beldelerde, köylerde hatta her sokakta faaliyet gösteren zincir marketler, cirolarını artırmakla kalmıyor, aynı zamanda online satış ve dijital aplikasyonlar ile haksız rekabetten ciddi kazançlar elde ediyorlar. Esnaf ve sanatkarlarımız, işini, aşını, tüm kazancını kaybederken, kozmetik ürünlerden hırdavata, kırtasiye malzemelerinden zücaciyeye, beyaz eşyadan elektronik malzemesine kadar her tür ürünün satışını gerçekleştirebilen zincir marketler, haksız rekabete yol veren politikalar sonucunda birçok esnafın faaliyetine son vermek durumuna getirdi.” dedi.

ESNAFI KORUYACAK TEDBİRLERİN ACİLEN ALINMALIDIR

Başkan Kaplan, “Perakende ticaretin düzenlenmesi hakkındaki kanunda değişiklik yapılması kaçınılmazdır. Yeni düzenlemeyle, zincir marketlerin şehir dışına çıkarılması, şehir içinde kalacak olanların beli bir metrekareyi aşmama, çalışma gün ve saatlerinin esnafı koruyacak şekilde düzenlenmesi ve satacakları ürünlerin sınırlandırılması gibi, esnafı koruyacak tedbirlerin acilen alınmalıdır.” dedi. VEYSİ GÜLTEKİN 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *