image

Batman merkez Kısmet Mahallesi Veysel Karani Caddesindeelektrik hatlarının yer altına alma çalışması esnafı ve vatandaşı mağdur etmeyedevam ediyor.

Dicle Elektrik AŞ'nin elektrik hatlarını yer altına almaçalışmasının uzun sürmesi ve yetersiz sulama yapılması esnafın ve vatandaşıntepkisine neden oluyor.

Yapılan alt yapı çalışmalarında güvenlik önlemlerininyetersi olması ve yetersiz sulamadan şikâyetçi olduklarını belirten esnaf vevatandaşlar, Batman Belediyesinden cadde sulamalarının artırılması veçalışmaların kısa sürede bitirilmesini istedi.

"İş yapamaz hale geldik"

Toz ve dumandan dolayı nefes alamaz hale geldiklerinibelirten esnaf Cüneyt Oğurlu, "Yaklaşık bir haftadır alt yapıçalışmalarını sürüyor. Hafriyat kamyonları ve kepçelerin çıkardı toz vedumandan dolayı dükkânlarımızı açamaz hale geldik. Kazdıkları çukurlardandolayı motorlarımızı dışarı çıkaramıyoruz. Bir haftadır dükkânımız kapalıolduğu için iş yapamaz hale geldik. Bu durum böyle devam edemez. Evlerimizdebile nefes alamaz hale geldik. Toz ve dumandan dolayı her gün balkon ve pencerelerimizizsilmek zorunda kalıyoruz. Belediyeden buraların sulamalarını, caddelerintemizlenmesini, bir an önce çalışmanın bitirilmesini ve yolun asfaltlanmasınıistiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Çalışmalar esnafı çok mağdur ediyor"

Sulamanın yetersiz olmasından şikâyetçi olduklarını belirtenesnaf Mehmet Emin Aslan, "Burada elektrik kablolarını yerin altına koymaçalışması yapılıyor. Bu çalışma güzel ama kazılar yapıldıktan sonra yetersizsulama yapıldığı için toz ve duman çıkıyor. Tozdan dolayı eşyalarımızkirleniyor ve kendimiz sürekli caddeyi sulamak zorunda kalıyoruz. Bu da biziçok mağdur ediyor. Belediye sulama yapıyor ama çok az ve yeterli değildir. Enaz saat başı sulama yapılması gerekiyor. Yetkililerden isteğimiz alt yapıçalışmalarının en kısa sürede bitirilmesi ve yolun tekrarasfaltlanmasıdır." diye konuştu.

"Millete zahmetsiz bir hizmet verilmesigerekiyor"

Halkın yararına yapılan her çalışmadan herkesin memnunolduğunu fakat yapılan çalışmanın yerli yârinde yapılmasının halkı memnunedeceğini söyleyen esnaf Mehmet Şirin Öztürk, "Çalışmalar imkânlarçerçevesinde yapılmalıdır. Günde 500 metre yapıp bitirileceğine, 10 bin metrekare kazı yapılıyor ve dengeli bir sulama da yapılmıyor. Bundan dolayı çıkantoz ve dumandan dolayı kimse ne camlarını açabiliyor ne de esnaf dükkânlarınıaçabiliyor. Millete hizmet diyorlar ama maalesef zahmet veriyorlar. Metrelercekazı yapılıp milleti 2-3 ay mağdur ediyorlar. Millete zahmetsiz bir hizmetverilmesi gerekiyor.  Uzun süren bu çalışmalar yüzünden sürekli kazlardameydana geliyor. Belediyeden talebimiz eğer ki bir hizmet yapacaksa, milletezahmet vermeden yapsın." dedi. 

"Toz ve dumandan kurtulmak istiyoruz"

Çalışmalar yüzünde çıkan toz ve dumandan artık kurtulmakistediklerini ifade eden vatandaş İsmail Yılmaz, "Mahallemizde elektrikkablolarını yerin altına koyuma çalışmalarını en erken şekilde bitirilmesiniistiyoruz. Çalışmalar yüzünde çıkan toz ve dumandan kurtulmak istiyoruz."şeklinde konuştu. 

"Buraları biz esnaflar temizliyoruz"

Alt yapı çalışmalarından dolayı rahatlıkla iş yerine girişçıkış yapmada zorlandıklarını belirten esnaf Muhammed Özdemir,"Belediyenin çalışma yapmasına takdir ediyoruz ve ellerine sağlık diyoruzama bu çalışmanın erken bitirilmesini istiyoruz. Çünkü esnaf olduğumuz içinrahatlıkla iş yerimize giriş çıkış yapamıyoruz. Buraları biz esnaflar temizliyoruz.Belediye günde 1 veya iki defa sulama yapıyor ve ondan sonra bizlersuluyoruz." şeklinde belirtti.  (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *